• Naslovna
  • Društvo
  • NP Krka obilježava Europski tjedan kretanja: Ovoga tjedna ulaznice samo 65 kuna

NP Krka obilježava Europski tjedan kretanja: Ovoga tjedna ulaznice samo 65 kuna


Piše: Katia Župan, NP Krka

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružuje se obilježavanju Europskog tjedna kretanja, manifestacije koja se održava od 16. do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života kroz aktivan boravak u prirodi.

Od 16. do 22. rujna korisnici poučno-pješačkih staza Skradinski most – Skradinski buk (4 km) i Stinice – Roški slap – Oziđana pećina (8,5 km) na recepcijama Skradinski most i Visovačka kuća „Kuželj“ ostvarit će pravo na povlaštenu cijenu ulaznice: od 65,00 kn za odrasle i 35,00 kn za djecu od sedam do osamnaest godina za cijeli Park ili 35,00 kn za odrasle a 25,00 kn za djecu od sedam do osamnaest godina samo za lokaciju Roški slap (u Visovačkoj kući „Kuželj“).

Manifestaciju Europski tjedan kretanja organizira Europska unija, Environment DG, s ciljem da se produbi svijest javnosti i potaknu aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim tim poboljša kvaliteta života stanovnika europskih gradova.

Ovogodišnji Europski tjedan kretanja pod motom Krećite se s nama (Walk with us) naglasak stavlja na sigurno hodanje i vožnju biciklom te na koristi koje, osim prilagodljivosti, oni imaju na ljudsko zdravlje i okoliš.

Bicikliranje nije samo ekološki prihvatljiva metoda prijevoza, nego i zdrava i zabavna sportska aktivnost. Kao takvu promovira je i Krka Trophy, biciklistički maraton zabavan za voziti, koji će se održati 28. rujna. U cilju uživanja u prirodi, prekrasnim vidikovcima i mističnoj planini Promini, Krka Trophy vozit će se na četirima rutama, različitih dužina, prilagođenih i rekreativcima i profesionalnim biciklistima. Start i cilj svih četiriju utrka – Juriš na DrnišProminska patrolaHarambašin bijeg i Promina AM (all mountain) – je u Drnišu. Prijaviti se može na sljedećoj poveznici: https://krka-trophy.hr/pocetna/registracija/

Pridružite nam se u Nacionalnom parku „Krka“ i aktivno obilježite Europski tjedan kretanja!

Izbornik