• Naslovna
  • Sport
  • Matea Jelić srebrna na Grand prixu u Japanu; Olimpijske igre sve bliže

Matea Jelić srebrna na Grand prixu u Japanu; Olimpijske igre sve bliže


Članica splitskog Marjana, Kninjanka Matea Jelić napravila je novi veliki rezultat za hrvatski taekwondo osvojivši srebrno odličje na drugom ovogodišnjem Grand prixu u Chibi u Japanu, izvijestio je portal 24sata. U kategoriji do 67 kilograma u prvom kolu je slavila protiv Belgijanke Indre Craen 4:3, u drugom je bila bolja od srebrne sa svjetskog prvenstva, Brazilke Caroline Santos na zlatni bod da bi u borbi za medalju pobijedila brončanu sa svjetskog prvenstva u kategoriji do 73 kilograma, Hrvaticu Doris Pole rezultatom 4:0.

U polufinalu je Matea bez većih problema preskočila Kineskinju Yunfei Guo 8:2 da bi na kraju u tijesnom i neizvjesnom finalu slavila Francuskinja Magda Wiet Henin, još jedna osvajačica bronce sa posljednjeg svjetskog prvenstva u kategoriji do 62 kilograma.

Druga je to uzastopna medalja na ovogodišnja dva grand prixa za članicu Marjana i Hrvatske reprezentacije jer je Jelić u Rimu prije mjesec dana osvojila zlatno odličje i 40 bodova u borbi za plasman u Tokyo.

S nova 24 boda osvojena u Chibi Matea je napravila novi korak prema olimpijskim igrama iako je konačna odluka o putnicima još daleko jer u sljedeća dva i pol mjeseca predstoji treći grand prix, europsko prvenstvo te na koncu finalni grand prix gdje je u igri još dosta bodova za olimpijske rang ljestvice.

Izvor: 24sata

Foto: FB – Matea Jelić

Izbornik