Startao pilot program pješačke patrole u Kninu


Aduro projekti započinju sa šestomjesečnim pilot programom pješačke patrole „Oči sigurnosti“ na pješačkim prijelazima u neposrednoj blizini osnovne škole „dr. Franje Tuđmana“ u Kninu.

Ovim pilot programom, čija je ukupna vrijednost veća od 80 tisuća kuna, brinut će se za više od 300 polaznika osnovne škole „dr. Franje Tuđmana“, ali i o drugima kojima je potrebna asistencija pri prelasku prometnice.

Aduro projekti na programu „Oči sigurnosti“ educirali su i zaposlili tri (3) osobe koje će brinuti o djeci pri prelasku prometnica. Timovi „Oči sigurnosti“ pružati će siguran i nadziran prijelaz osnovnoškolcima na njihovom putu od kuće do škole i obratno.

Korisnost programa prepoznata je od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji većinskim dijelom financira program te lokalnih podržavatelja kao što su: Osnovna škola „dr. Franje Tuđmana, Policijske postaje Knin te Auto-škole „Igana“.

Iz Adura ističu kako su sad usmjereni na koordinaciju rada sa osnovnom školom i policijom poradi početka školske godine, ali da ujedno teže dobivanju podrške širog spektra podržavatelja programa kako bi se isti uspješno proveo, a sve u cilju širenja pješačkih patrola i na druge škole. Cilj programa je zaštita najmlađih stanovnika te ovim putem pozivamo sve koji su uključeni u promet da poštuju upute pješačke patrole na prometnim prijelazima.

Tekst i foto: Aduro projekti

Izbornik