• Naslovna
  • Sport
  • Taekwondo klub DIV Knin upisuje vrtićku skupinu: Učimo i Igrajmo se!

Taekwondo klub DIV Knin upisuje vrtićku skupinu: Učimo i Igrajmo se!


Piše: Dragan Pinjuh, TK DIV Knin

Otvoren je upis za nove članove “Taekwondo Vrtića” Taekwondo kluba DIV Knin u koji se mogu upisati djeca najmlađeg uzrasta.

Riječ je o suvremenoj sportskoj igraonici u kojoj djeca od 4 do 7 godina, uz stručnu pomoć voditelja s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, usavršavaju motoričke sposobnosti, brzinu i koordinaciju te usvajaju osnove taekwondo vještine bitne za daljnji sportski napredak.

Ovaj posebno formiran program koristi se za djecu vrtićke dobi jer to je osjetljivo razdoblje sve do njihovog polaska u školu. U predškolskoj dobi igra je osnovni oblik tjelesne aktivnosti te treba biti zastupljena u svim aktivnostima u kojima dijete sudjeluje. Igra bi svojim sadržajima trebala poticati razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti te usmjeriti na poticanje brzine, snage, koordinacije, fleksibilnosti, preciznosti i izdržljivosti. Vrtičanci se kroz igru razvijaju i druže, a u veseloj atmosferi uče osnove taekwondoa. Program se sastoji od vježbi oblikovanja, koordinacije pokreta te osnovnih tehnika taekwandoa.

Na taekwondou naučit će puno o svom tijelu i svojim mogućnostima, ali prije svega zabavit će se s prijateljicama, prijateljima i voditeljom, odnosno voditeljicom programa.

Ciljevi rada kod djece predškolske dobi su uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti pod stručnim nadzorom vrhunskih trenera u vrhunsko opremljenoj dvorani sa svim potrebnim sadržajima te smanjivanje izloženosti najmlađih članova društva svim porocima današnjice.

U tom smislu sustavno ćemo odgojno-edukativno djelovati na svijest djece, razvijati pozitivno razmišljanje i zdravi načina života kroz sportsku aktivnost, a neposredno će se težiti i ostvarenju vrhunskih sportskih rezultata.

Veselimo se vašem dolasku.

Izbornik