• Naslovna
  • Društvo
  • Reakcija župana: Govoriti drugačijim jezikom, navijati za drugi klub ili biti Srbin u Hrvatskoj – nije velikosrpska politika

Reakcija župana: Govoriti drugačijim jezikom, navijati za drugi klub ili biti Srbin u Hrvatskoj – nije velikosrpska politika


Šibensko-kninski Župan Goran Pauk reagirao je na svom facebook profilu na sinoćnje, mržnjom potaknute, napade u Uzdolju i Đevrskama. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“I ove godine sam, po treći put, bija na liturgiji Preobraženja Gospodnjega u Manastiru Krka uz ugodno domaćinstvo vladike Nikodima Kosovića, Episkopa Dalmatinskog. Velika pravoslavna svetkovina sa lipom liturgijom na otvorenom prostoru manastira.

Uglavnom…veliko bogatstvo naroda šibensko-kninskog je u njegovoj raznolikosti. A te razlike su male i uz to pripadamo istoj kršćanskoj obitelji u kojoj razlike i različitosti ne bi trebale biti čimbenik razdvajanja već spajanja i skladnog zajedničkog življenja, a time i dobar temelj budućeg razvoja.

I nekako u tom duhu ja održah i besidu na zajedničkom ručku i potom odoh doma kad eto nakon dva dana – hladan tuš.

Sve ono šta činiš i radiš u duhu zajedništva ostane zasjenjeno divljanjem i iživljavanjem skupine pijanih i maskiranih faca nad ljudima srpske nacionalnosti koji su u kafićima, u Uzdolju i Đevrskama, družili se gledajući nogometne utakmice Zvezde i zamislite Dinama.

Tužno i žalosno je da očito još postoje oni koji ne shvaćaju da smo rat vodili samo protiv onih koji su provodili velikosrpsku politiku na hrvatskom teritoriju, a govoriti drugačijim jezikom, navijati za drugi klub, slušati drugačiju glazbu ili biti Srbin u Hrvatskoj nije velikosrpska politika nego demokratska tekovina za koju smo se isto tako borili.

Zato se nadam brzom i efikasnom sankcioniranju ovih velikohrvatskih “junačina”.”, stoji u reakciji šibensko-kninskog župana, usput i hrvatskog branitelja Gorana Pauka.

I. Š.

Foto: sibensko-kninska-zupanija.hr

Izbornik