• Naslovna
  • Kultura
  • Danas u parku u 19:30 predstava za djecu “Knjiga o džungli”

Danas u parku u 19:30 predstava za djecu “Knjiga o džungli”


Tekst: TZ grada Knina

U parku kod kružnog toka, danas, 12. kolovoza u 19.30 sati, održat će se predstava „Knjiga o džungli“ Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda. Riječ je o predstavi po motivima istoimenog djela Rudyarda Kiplinga, kojom se nastavlja izvrsna suradnja brodskog kazališta i Marija Kovača, dramaturga i redatelja. Knjiga o džungli zbirka je pripovijetki za djecu inspirirana piščevim životom u Indiji. Priče su nastale tako da ih je autor pričao svojoj kćeri Josephine dok je bila doma zbog bolesti te ih je konačno skupio u knjigu i objavio krajem 19. stoljeća. Priče su bile praćene ilustracijama čiji autor je piščev otac John Lockwood Kipling.

U središtu priča je indijski dječak Mogli kojeg u džungli odgajaju vukovi, uz pomoć medvjeda Balua i crne pantere Bagire te ga čuvaju od grabežljivog tigra Šir Kana. Sve životinje imaju ljudske osobine i uče Moglija poslušnosti, poštovanju autoriteta, razumijevanju vlastitog mjesta u društvu a istaknuta je i tema slobode kretanja između različitih svjetova te prihvaćanje drugačijih vrsta. Priče spadaju u žanr bajke i među popularnijim su djelima dječje književnosti širom svijeta. Prevedene su na niz svjetskih jezika te se često adaptiraju u brojne kazališne predstave te igrane i animirane filmske izvedbe.

„Naša predstava će, uz pomoć originalnih pjesama, uvesti u priču elemente mjuzikla te će svojom maštovitom vizualnošću dočarati egzotični svijet džungle. Zajedno sa svojim prijateljima, Mogli će se upoznati i suočiti sa izazovima koje svakodnevno iščekuju i naše mališane: prva prijateljstva, prve simpatije, teške životne odluke, nezahvalni odabiri…“, poručio je redatelj.

————————————————-

Redatelj: Mario Kovač
Dramaturginja: Kristina Kegljen
Glazba: Željko Zovko
Kostimi i scena: Valentina Srnojević
Idejno rješenje plakata: Nikolina Miletić
Glume: Matej Safundžić, Luka Stilinović, Darija Vlajnić, Valentina Srnojević

FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/464418684340733/

Izbornik