• Naslovna
  • Društvo
  • Projektom ‘Ja želim raditi’ 45 osoba s kninskog područja bit će osposobljeno za uzgoj i preradu ljekovitog bilja.

Projektom ‘Ja želim raditi’ 45 osoba s kninskog područja bit će osposobljeno za uzgoj i preradu ljekovitog bilja.


‘Ja želim raditi’ naziv je projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda, vrijednog oko 860.000 kuna, kojeg s ciljem osposobljavanja pripadnika ranjivih skupina s područja Knina provodi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Cilj projekta je osposobiti 45 nezaposlenih osoba pripadnika ranjivih skupina, odnosno nezaposlene osobe s invaliditetom i nezaposlene osobe starije od 50 godina sa šireg područja grada Knina, za rad na uzgoju, branju i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja.

Kao priprema za osposobljavanje na širem području Knina zasađena su polja ljekovitog bilja, a kako je istraživanje tržišta pokazalo da će se poduzeća sve više i više baviti preradom bilja, cilj je ovim projektom osposobiti potrebnu i kvalificiranu radnu snagu.

U okviru projekta dosad je odrađeno niz aktivnosti, poput izrade nastavnih materijala za program osposobljavanja i nabave opreme za osposobljavanje polaznika za uzgoj, branje i preradu ljekovitog bilja.

Besplatno osposobljavanje 45 pripadnika ranjivih skupina za područje uzgoja, branja i prerade ljekovitog bilja krenut će u rujnu, a svi zainteresirani već sad se mogu prijaviti na mail miro.slavica@rra-sibenik.hr

Polaznicima osposobljavanja za vrijeme trajanja edukacija bit će osiguran besplatan prijevoz do mjesta održavanja edukacija i prakse, to jest osposobljavanja, a imat će i osiguranu hranu.

Nositelj projekta ‘Ja želim raditi’ je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a partneri na projektu su Pučko otvoreno učilište Knin, Srednja škola Lovre Montija i Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Huknet/Sponzorirani članak

Izbornik