• Naslovna
  • Infrastruktura
  • Započinje 21 milijun kuna vrijedna rekonstrukcija najduže kninske ulice – Tomislavove: Ulica dobiva novi nogostup, kolnik, holtikulturu i rasvjetu

Započinje 21 milijun kuna vrijedna rekonstrukcija najduže kninske ulice – Tomislavove: Ulica dobiva novi nogostup, kolnik, holtikulturu i rasvjetu


DSC_0297Hrvatske ceste jučer su objavile  natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji najduže kninske ulice, Tomislavove, koja će ove godine dobiti novi izgled, sličan onome kojega imaju Tuđmanova i Zvonimirova.

– Rekonstrukcijom će biti obuhvaćeno oko pet kilometara ceste. Uredit će se kolnik, nogostup, hortikultura i rasvjeta. Cijelom dužinom ulice obnovit će se oborinska odvodnja te u jednom dijelu i fekalna kanalizacija. Vrijednost investicije je 21 milijun kuna, bez PDV-a. Nadamo se da neće biti problema u samom natječaju kako bismo izvođača radova dobili prije ljeta, što bi jamčilo dovršetak Tomislavove ulice do jeseni – izvijestila je za Radio Knin kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Rekonstrukcija Tomislavove će uključivati postavljanje novog sloja asfalta, kompletnu sanaciju nogostupa od križanja s Ulicom IV. Gardijske brigade do crkve sv. Jakova, kao i postavljanje novog nogostupa od crkve sv. Jakova do skretanja za cestu za Bosansko Grahovo.

Izbornik