Otvoreni javni pozivi za besplatne obuke u području turizma


Tekst: TZ grada Knina

Grad Knin i Turistička zajednica grada Knina provode projekt „Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma“ KK.08.2.1.09.0001 kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U sklopu projekta provest će se obuka za ukupno 16 osoba s područja Grada Knina i to obuke za:

A.    TURISTIČKOG/U PRATITELJA/ICU – 4 osobe
B.    TURISTIČKOG VODIČA – 10 osoba
C.    VODITELJA/ICU TURISTIČKE POSLOVNICE/ TURISTIČKE AGENCIJE – 2 osobe 

A. JAVNI POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA OBUKU TURISTIČKIH PRATITELJA/ICA (VODITELJA/ICE PUTOVANJA)
Ako si organizirana, kreativna i dinamična osoba koja voli putovanja i druženje s ljudima, prijavi se na obuku za turističkog/u pratitelja/icu (voditelja/icu putovanja). Voditelj/ica putovanja je osoba koja prati grupe turista tijekom putovanja. On/ona je najvažnija poveznica između organizatora i putnika. Voditelj/ica putovanja brine o udobnosti i kvaliteti usluge te obavlja operativno – tehničke poslove praćenje kao što su administrativni poslovi, smještaj u hotelu, poslovi na graničnom prijelazu i drugo. Tijekom cijelog putovanja informira grupu turista o gradovima i mjestima koje obilaze te daje informacije o kulturnim i povijesnim znamenitostima te drugim atrakcijama.

Više o uvjetima, potrebnoj prijavnoj dokumentaciju i ostalo, saznajte u javnom pozivu na sljedećoj poveznici: Javni poziv za iskazivanje interesa za obuku turističkih pratitelja/ica (voditelja/ice putovanja)

B. JAVNI POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA OBUKU TURISTIČKIH VODIČA
Turistički vodič je osoba koja pruža turistima usluge pokazivanja i stručnog tumačenja prirodnih ljepota i vrijednosti, kulturno-povijesnih spomenika, umjetničkih djela, etnografskih i drugih znamenitosti, povijesnih događaja, ličnosti, legendi o tim događajima i ličnostima, gospodarskih i političkih tijekova i zbivanja. Turistički vodiči obično predvode grupu turista i pružaju im navedene informacije na nekom od svjetskih jezika, ili na jeziku grupe, ako vladaju njime. Moraju djelovati sigurno i suvereno vladati podacima koje pružaju te biti spremni na dodatna pitanja.

Više o uvjetima, potrebnoj prijavnoj dokumentaciju i ostalo, saznajte u javnom pozivu na sljedećoj poveznici: javni-poziv-turisticki-vodic.pdf

C. JAVNI POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA OBUKU VODITELJA/ICU TURISTIČKE POSLOVNICE/ AGENCIJE
Obuka za voditelja/icu turističke poslovnice/ agencije namijenjena je komunikativnim i kreativnim osobama, koje žele raditi dinamičan posao, vole putovanja i susrete s ljudima iz različitih kultura te žele ostvariti karijeru u turizmu. Završetkom obuke, polaznici/ce će imati kompetencije voditelja/ice poslovnice, odnosno turističke agencije.

Više o uvjetima, potrebnoj prijavnoj dokumentaciju i ostalo, saznajte u javnom pozivu na sljedećoj poveznici: javni-poziv-voditelj-poslovnice.pdf

Obuke će organizirati Turistička zajednica grada Knina u suradnji s Gradom Knin, a provodit će se u listopadu 2019. godine. Odabrani kandidati će biti pravovremeno obaviješteni o točnim terminima i lokaciji provođenja obuke. 
Više o iznad navedenim poslovima i obavezama , saznajte u resornom zakonu na poveznici: https://www.zakon.hr/z/343/Zakon-o-pru%C5%BEanju-usluga-u-turizmu 

Prijave za svaki pojedini poziv, uz ostalu navedenu dokumentaciju, potrebno je dostaviti zaključno sa 02. rujna 2019. godine putem elektronske pošte na adresu info@tz-knin.hr, poštom ili osobno na adresu: TZ GRADA KNINA, Dr. Franje Tuđmana 24, 22300 KNIN, s napomenom na koji javni poziv se odnosi prijava. 

Izvor fotografije: https://unsplash.com/photos/NEqEC7qa9FM

Izbornik