• Naslovna
  • Kultura
  • Postaje li Marulićev trg centar ljetnih koncertnih zbivanja? Pogledajte fotke – kako je bilo sinoć

Postaje li Marulićev trg centar ljetnih koncertnih zbivanja? Pogledajte fotke – kako je bilo sinoć


Knin je sinoć izgledao kao grad s velikim G. Divna lokacija na otvorenom, koncert kvalitetne urbane glazbe i puno veselih i rasplesanih ljudi. Rekao bi slučajni prolaznik da je zalutao u ljetni ambijent nekog boljeg turističkog grada uz more.

Udruga Atribut u suradnji s Cafe barom Mozart odlučila je udahnuti život možda najljepšoj lokaciji u gradu – Marulićevom trgu (stepenice ispod veleučilišta). I uspjeli su u tome, a Marulićev trg se nametnuo kao budući centar ljetnih koncertnih zbivanja urbane glazbe.

A sinoć je bilo čudesno!

Osječka kantautorica Aklea Neon potvrdila je da je trenutno uz Saru Renar najpotentnije i najkreativnije glazbeno lice u Hrvatskoj prenijevši publici silnu energiju i dobivši zauzvrat sjajan feedback.

A Ludi Francuzi The Joke su priča za sebe. Pomeli su sve svojom ludom energijom i vrhunskom svirkom na tragu Dubioze Kolektiv (čak su i svirali njihovu stvar) i rasplesali ne samo Marulićev trg nego i okolne balkone.

Sada kada je eksperiment uspio, nadamo se da Atribut i Mozart neće stati na ovome nego da će i dalje organizirati koncerte na Marulićevom trgu koji je kao stvoren za ovakve koncertne večeri. A koji je i omeđen kultnim zidićem (na kojem su odrastale generacije mladih Kninjana) pa cijela priča dobiva i dublji smisao.

Očekujemo dakle od Atributa i Mozarta da već razmišljaju o idućem koncertu.

To od njih očekuje i publika koja bi se sinoć, da nije imala uši, smijala oko glave – koliko je bilo dobro.

I. Š.

Foto: Stjepan Tomić

Izbornik