• Naslovna
  • Kultura
  • U petak na stepenicama ispod veleučilišta koncert francuskog benda Joke i kantautorice Aklee Neon

U petak na stepenicama ispod veleučilišta koncert francuskog benda Joke i kantautorice Aklee Neon


Tekst: FB Event

U petak će se s početkom u 21 sat na stepenicama ispod Veleučilišta Marka Marulića održati koncert francuskog benda Joke iz Pariza i osječke kantautorice Aklee Neon

Koncert organizira udruga Atribut u suradnji s Caffe barom Mozart.

 

Aklea Neon je mlada osječka kantautorica i putujuća glazbenica koja svoje afro-soul ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena.

Autorica je YouTube Niš spešl sešna, u slobodno vrijeme žena gazela. Svoju vibratehigher setlistu već je ispjevala u Osijeku, Zagrebu, Karlovcu, Puli i Beogradu, uvijek spakirana i spremna da krene dalje, širi krugove, takne i potakne.

Poslušajte Aklea Neon na Youtube-u: https://www.youtube.com/watch?v=hGcZEzcCjHE

Ako ste bili dio GRR Festa davne 2012. sigurno ste čuli za JOKE. Čekali smo ih dugih 7 godina, a sada ih napokon imamo priliku opet poslušati uživo!

Joke je osmeročlani bend koji na francuskoj glazbenoj sceni postoji od 1992. godine, dok zadnjih 10 godina žare i pale balkanskom scenom. Najpoznatiji su po veselim i energičnim nastupima te odličnoj pozitivnoj atmosferi.
Toliki su zaljubljenici u balkansku scenu da su snimili pjesme s Dubiozom Kolektiv, TBF-om, Nenadom iz Antenata te Yurijem iz Stillnesa.

Glazba koju stvaraju nastala je pod različitim utjecajima, a na jedinstven način spajaju mješavinu reggaea, duba, hip-hopa, ska i punka s world-music elementima. Iza sebe broje čak šest albuma, a mogu se pohvaliti i mnogim međunarodnim turama. Njihove pjesme čine angažirani tekstovi te neobične ritam sekcije koje se isprepliću s limenim puhačima i scratchingom. Ovaj pariški kombo zasigurno će vas dobro rasplesati!

Njihovu glazbu je teško opisati riječima, stoga bi bilo najbolje da ih poslušate na youtube-u: https://www.youtube.com/watch?v=GB73jNk7l6g

Izbornik