Ervenik: Predstavljen projekt zapošljavanja žena


Piše: Jelena Puača

Općina Ervenik održala je u Mokrom Polju javno predstavljanje projekta pod nazivom „Poticanje socijalne uključenosti kroz podršku zapošljavanju žena i podizanju kvalitete života s područja Općine Ervenik“.

Projekt u cijelosti financirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta je 2.087.859,40 kuna.

Općina Ervenik kao nositelj projekta uživa partnersku suradnju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Šibenik i Centra za socijalnu skrb Knin.

U okviru projekta zaposlen je projektni tim sastavljen od voditelja i koordinatora i 8 gerontodomaćica koje će brinuti o 40 krajnjih korisnika.

Projekt za cilj ima omogućiti zaposlenje ženama u nepovoljnom položaju na tržištu rada, osposobiti i obrazovati 4 žene i učiniti ih konkurentnijim na tržištu rada, trajno zaposliti 2 žene po završetku projekta i pružiti pomoć krajnjim korisnicima kroz rad mobilnog tima.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici uprave jedinica lokalne samouprave, partnera u provedbi projekta, kao i predstavnici civilnih udruga koje već provode slične projektne aktivnosti.

 

Izbornik