• Naslovna
  • Društvo
  • Održana početna konferencija projekta “Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej”

Održana početna konferencija projekta “Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej”


U četvrtak je  u prostorijama Poludnevnog boravka Udruge osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej održana početna konferencija projekta “Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej”,

Nositelj projekta je društveno poduzeće BARTOLOMEJ j.d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge, IV. gardijske brigade 3, Knin, a s istim je započelo 15. lipnja 2019, dok je predviđeno trajanje projekta do 15. lipnja 2020 godine.

Ukupna vrijednost projekta je 449.873,83 kn, od čega je 372.025,11 iznos EU sufinanciranja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj projekta je proširenje djelatne mogućnosti poduzeća proizvodnjom eko voćnih prerađevina kako bi se osigurao tržišni opstanak subjekta te otvorila nova radna mjesta za teže zapošljive osobe, osobe s invaliditetom, čime bi se direktno utjecalo na smanjenje socijalne isključenosti i povećanje kvalitete života zaposlenih.

U tu svrhu, putem projekta, predviđeno je opremanje poslovnog prostora opremom potrebnom za pokretanje proizvodnje kao i opremom potrebnom za plasiranje proizvoda na tržište te edukacija zaposlenika za ostvarenje visoke razine proizvodnog procesa i kvalitete krajnjeg proizvoda.

Tekst i foto: Društveno poduzeće BARTOLOMEJ j.d.o.o.

Izbornik