Obilježena 22. obljetnica stradanja obitelji Čengić


Svake godine u mjesecu siječnju na tužnu obljetnicu masakra obitelji Čengić koji se zbio prije 22 godine, točnije 18 siječnja 1992 godine u znak sjećanja vijence i svijeće na grob i mjesto stradanja obitelji Čengić polažu izaslanstva braniteljskih udruga kao i predstavnici Gradova Knina i Benkovca zajedno sa preostalom obitelji Čengić.

Danas su počast mučko ubijenoj obitelji odali i vijence položili braća ubijenog Drage, Ivan i Vlado Čengić koji je i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ervenika.

Vijence su položili i svijeće zapalili i predstavnici braniteljskih udruga Grada Benkovca, izaslanstvo Grada Benkovca predvođeno gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Brankom Kutijom, izaslanstvo Grada Knina predvođeno dogradonačelnikom Nikolom Blaževićem, predstavnici općine Ervenik predvođeni načelnikom Predragom Burzom te predstavnici Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije predvođeni predsjednicom Ljubicom Krcić.

Sveti blagoslov i propovijed je predvodio župnik župa Ervenika i Kistanja don Ivan.

Tog kobnog 18 siječnja 1992 godine, zločinci su ubili nevinu četveročlanu obitelj, Dragu Čengića, tada 39-godišnjaka, njegovu 32-godišnju suprugu Nevenku i njihove dvoje malodobne djece, Slobodana koji je imao 11 godina i petogodišnjeg Gorana.

– Pokloniti se žrtvama, zapaliti svijeće i položiti vijence je najmanja gesta kojom možemo doprinijeti u patnji koju osjeća obitelj stradalih te tako ne dopustiti da ove nevine žrtve padnu u zaborav – izvijestili su iz Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ervenika.

 

Izbornik