• Naslovna
  • Kultura
  • Počinje GRR Fest na Marunuši: Večeras u 19h cirkuski izazovi i osnovnoškolski rock bendovi iz Splita

Počinje GRR Fest na Marunuši: Večeras u 19h cirkuski izazovi i osnovnoškolski rock bendovi iz Splita


GRR Fest je prvi urbani festival na ovim prostorima koji ima večer za djecu i osnovnoškolce. Jedini način da grad za 10 ili 20 godina bude imao urbanu scenu, umjesto da postane dernek kasaba, je upravo kulturna edukacija djece i osnovnoškolaca. Večeras se očekuje dolazak i roditelja za koje je spremljen poseban kutak za chillanje i uživanje. Evo i promotivnog teksta kojega smo dobili od organizatora.

Tekst i foto: Udruga Atribut

Danas počinje GRR festival! Drugačiji i posebniji nego ikad!

U Kninu se danas i sutra održava jedanaesti po redu GRR FEST – Guerilla Rock ‘n’ Roll Festival, na izletištu Marunuša, tik uz rijeku Krku.  Današnji, prvi dan festivala je rezerviran za djecu i roditelje i kao takav je jedini na ovim prostorima.

Na Mini GRR FEST-u, klince i klinceze očekuje pravi cirkuski doživljaj – radionica cirkuskih izazova, ali i vatreno iznenađenje na štulama. Za dobru svirku pobrinut će se pet dječjih (osnovnoškolskih) rock bendova iz Splita, a koji djeluju pod udrugom Glazbene niti ljubavi.

Drugi dan ispunjen je šarolikim glazbenim žanrovima; od etna i kabareta do plesnog rhythm and bluesa, a nastupaju OgenjCabaret a la Carte i Jeremiah’s!

 Vrhunska zabava za klince i roditelje danas počinje u Kninu

Prvi dan festivala, danas, 28. lipnja od 19.00, rezerviran je za djecu i roditelje i po ovome je jedini takav na ovim prostorima. Bit će tu pet dječjih (osnovnoškolskih) bendova iz Splita, a koji djeluju pod udrugom Glazbene niti ljubavi, raznih interaktivnih cirkusarija u sklopu Radionice cirkuskih izazova, igara i gomila dječje radosti. Osigurali smo se protiv komaraca, tako da bez brige. Za roditelje je pripremljen poseban kutak za opuštanje i uživanciju uz Krku. Ulaz slobodan za sve!

Sutra na GRR FEST-u  plesno, zarazno melodično, eksplozivno, energično do bola

Drugi dan festivala, u subotu, 29. lipnja od 21.00, donosi nam šarolike glazbeno-umjetničke žanrove – od kabareta preko etna do rhythm and bluesa.

Kabaret će u svojoj raskoši i neizbježnoj, sofisticiranoj erotičnosti izvesti skupina Cabaret á la Carte. Ovaj džepni mjuzikl, pravi je kabaretski show s glazbom uživo. Kostimiran u stilu Great Gatsbyja, ovaj šareni sastav donosi raznovrstan repertoar koji se sastoji od velikih uspješnica mjuzikala, pokojeg jazz standarda, klasičnih kabaretskih koreografija, ali i sekvenci u stepericama. Šest članova ovog sastava dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, a za svoj rodni grad simbolično navode – Pariz. 

 Uz Cabaret á la Carte , na binu 11. GRR FEST-a  u subotu će se popeti Ogenj iz Koprivnice, bend koji je dobio čak dva Porina na ovogodišnjoj dodjeli nagrada – za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe.

Ovaj izuzetni etno bend donosi nam etno naslijeđe sjeverne Hrvatske ispunjeno, kako i sami navode, „poskočicama, pogurancima, doskočicama, zbornim pjevanjima te prštenjem energije, znoja i suza“. A majstori su sve to stavili u ruho čistog rock ‘n’ rolla s primjesama punka. Divna igra i spoj bubnjeva, gitare, violine, tamburice i kajkavštine.

Treća glazbena skupina, koja će uveličati i dodati posebnu notu ovogodišnjem festivalu, pobjednici Hrvatskog glazbenog festivala, Croatian Blues Challengea i 14. Mega Muzika Awarda-  bend Jeremiah’s sastavljen od članova iz Svetog Filipa i Jakova i iz Zadra. Ako to ne učine prva dva izvođača, iz cipela će vas zasigurno izuti bend Jeremiah’s  sa svojim genijalnim rhythm and blueseom.

Plesno, zarazno melodično, eksplozivno, energično do bola.  Ulaznica za drugi dan iznosi 30 kuna po osobi. 

Kampirajte uz rijeku Krku – kultna kninska Marunuša

Mjesto tragičnih ljubavi iz srednjeg vijeka i onih sretnijih iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Kultno i prelijepo kninsko izletište uz Krku, podno tvrđave, koje će dušu dati za ovaj vrhunski kulturni događaj. Posebnost GRR FESTA-a je različita lokacija svake godine. „Ove godine smo odlučili tu čast domaćina iz predivnog asortimana prirodnih ljepota Knina i okolice „predati“ našoj magičnoj rijeci Krki. Tako će posjetitelji festivala, osim vrhunske zabave, glazbe i plesa, festivalsko iskustvo začiniti boravkom u prirodi, a za one koji dolaze iz drugih gradova, ali i kninske entuzijaste, na istom području nalazit će se i kamp.“ –  poručuju iz organizacije.

VIŠE INFO:

Izbornik