• Naslovna
  • Sport
  • Prva juniorska državna medalja za TK Olympic: Ela Jelić brončana

Prva juniorska državna medalja za TK Olympic: Ela Jelić brončana


Piše: Stipe Jarloni, TK Olympic

Danas i jučer održano je Državno juniorsko i kadetsko prvenstvo u Splitu.

Za TK Olympic Knin nastupale su dvije juniorke i tri kadetkinje.

Izvrsna i ovog puta bila je Ela Jelić u kategoriji juniorki do 63 kg. Prvu borbu Ela je pobijedila s velikom bodovnom razlikom. U drugoj borbi susrela se sa prvom nositeljicom ždrijeba, inače dvostrukom europskom prvakinjom i viceprvakinjom svijeta Nikom Klepac.

Dva puta smo već gubili od nje, no ovog puta nam je pobjeda izmaknula doslovno u zadnje 3 sekunde zlatnog boda.

Prvu rundu bili smo bolji rezultatom 4:1, drugu i treću rundu Ela i Nika bile su izjednačene, da bi na zlatnom bodu u zadnje 3 sekunde posljednje runde, dobili udarac u oklop te tako ostali na “samo” brončanom odličju.

Ovom brončanom medaljom s Juniorskog državnog još malo smo obogatili klupsku arhivu medalja.

Druga članica u juniorskoj konkurenciji bila je Ana Kovačević -59 kg, koja je pokazala izvrsnu formu. Prvu borbu pobijedila je s 10 razlike dok se u drugoj borbi za medalju također susrela s prvom nositeljicom ždrijeba i porazom od iste ostala bez državne medalje.

Ni u kadetskoj konkurenciji sreća nas niti malo nije pomazila. Kao i danas, sve tri su za medalju izvukle prve ili druge nositeljice ždrijeba.

Ivona Jelić -41 kg i Anđela Mrša -37 kg pobjedile su svoje prve borbe prekidom u drugim rundama, no u borbama za medalju, ipak su poražene.

I posljednja članica koja je jučer nastupala bila je Aleksandra Radulović -55kg.

Šteta, cure su svojim trudom i treninzima zaslužile više od ovoga, no sport je takav, samo tri najbolje kući odlaze s medaljom oko vrata, a drugima, ostaje ona gorčina i motiv za još više, jače, bolje…

Zahvalio bih se organizatoru Splitskom Marjanu i sestrama Zaninović koje su službeno i otvorile prvenstvo.

Za kraj, zahvalio bih se našim vjernim dušebrižnicima na javnim lošim komentarima… Jako nisko, ali od niskih udaraca ipak ne padamo.

Izbornik