• Naslovna
  • Društvo
  • Božićna čestitka gradonačelnice i predsjednika Gradskog vijeća pravoslavnim vjernicima

Božićna čestitka gradonačelnice i predsjednika Gradskog vijeća pravoslavnim vjernicima


s1Gradonačelnica Grada Knina Josipa Rimac i predsjednik kninskog Gradskog vijeća, Marinko Tokmakčija uputili su božićnu čestitku građanima Knina – pravoslavnim vjernicima.

“Božić je blagdan obitelji, vrijeme u kojem se podsjećamo na Kristovo rođenje. Okupljanje obitelji ujedno je prilika za iskrenu ljudsku radost, nadu, ljubav i mir među svim ljudima bez obzira na razlike koje među njima postoje, a koje su često razlog za njihova međusobna udaljavanja. Neka ovaj Božić okupi ljude s ljudima i ljude s Bogom jer se ovih dana prisjećamo da je upravo Krist utjelovljen od Boga kako bi otkupio naše grijehe i kako bi nas potakao da budemo bolji ljudi.

Krist nas zato poziva da vidimo, doživimo i osjetimo tuđu patnju i brinemo se za svakog čovjeka, a posebice za one koji sami ne mogu bez tuđe pomoći. Okrenimo se istinskim kršćanskim vrijednostima i pokušajmo biti bolji ljudi. Pozivom na sljedbu općih ljudskih i etičkih vrijednosti, s pouzdanjem u Boga, koristimo priliku u ime Grada Knina, Gradskog vijeća Grada Knina i u svoje osobno ime svim pravoslavnim vjernicima zaželjeti čestit i blagoslovljen Božić, uz želju da ga u zdravlju, miru i blagostanju proslave u krugu svojih obitelji.

Mir Božji, Hristos se rodi”, stoji u čestitci gradonačelnice i predsjednika Gradskog vijeća.

 

Izbornik