Održana svečana sjednica Gradskog vijeća


Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj na tvrđavi danas su dodijeljena priznanja zaslužnim građanima.

Nagradu Grada za životno djelo dobio je književnik Ivan Aralica koji je učiteljsku školu završio u Preparandiji u Kninu, a radnja nekih njegovih romana događa se u kninskom kraju. U opisu nagrade piše da ju je dobio “za stvaralaštvo kojim je obilježeno vrijeme u kojem je djelovao i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenje ostaju trajno dobro”.

Nagrade Grada dobili su ministar Zdravko Marić (bit će mu uručena naknadno) “za izniman doprinos i angažman na osiguranju sredstava za izgradnju atletske staze…”, zapovjednik JVP Knin Mladen Jelić “za izniman doprinos u razvoju sustava vatrogastva i protupožarne zaštite…” te stomatolog Luka Lubina “za izniman doprinos unaprijeđenju struke…”.

Plakete Grada dodijeljene su Dragoljubu Čupkoviću “za značajan doprinos… suživotu u gradu Kninu” i Zoranu Lovriću “za 70 puta darovanu krv…”.

Grb Grada dobili su Robert Šistov i Josip Mijač koji su 26. prosinca 2018. skočili u Krku kako bi spasili ljude iz automobila te Živojin Ognjenović koji je 29. lipnja 2017. uspio iz automobila koji je sletio u Krku izvući unesrećenog.

Na današnjoj sjednici gradonačelnik Marko Jelić napravio je iscrpni pregled učinjenoga u proteklih godinu dana, posebno istaknuvši gradnju vrtića, kupnju zgrade Kninjanke za potrebe poduzetništva, provedbu projekata iz Intervencijskog plana te rast broja posjetitelja kninske tvrđave koji je u zadnjih godinu dana na pojedinačnoj razini viši za 97, a na grupnoj za 373 posto.

Prisutnima su se obratili i predsjednica Gradskog vijeća Vedrana Požar, župan Goran Pauk i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac koja je danas boravila u Kninu kako bi potpisala nekoliko projekata iz Intervencijskog plana među kojima je i sedam projekata iz segmenta razvoja poduzetništva vrijednih 3,5 milijuna kuna.

Istaknula je i da Knin kao jedan od najstarijih europskih gradova i grad koji leži na sedam rijeka te je okružen s devet planina ima potencijal za razvoj.

I. Š.

Izbornik