• Naslovna
  • Društvo
  • Solarni automobil kninskih učenika dobio nagradu za najbolji dizajn u međunarodnoj klasi u konkurenciji 24 automobila na Soeli u Sisku

Solarni automobil kninskih učenika dobio nagradu za najbolji dizajn u međunarodnoj klasi u konkurenciji 24 automobila na Soeli u Sisku


Solarni automobil kninskih učenika dobio je nagradu za najbolji dizajn u međunarodnoj klasi u konkurenciji 24 automobila na 4. izložbi električnih i hibridnih vozila “Soela” u Sisku, izvijestio nas je ravnatelj Srednje strukovne škole Kralja Zvonimira u Kninu Stipe Djaković.

Čestitamo!

Podsjetimo, učenici Srednje škole Kralja Zvonimira prezentirali su nedavno javnosti solarni automobil kojeg su izradili uz pomoć profesora Ante Dujila i Zdravka Čupkovića. U prvom polugodištu razvijali su ideju, a u drugom polugodištu prišli izradi vozila.

Riječ je o originalnom automobilu, izrađenom od aluminija. Solarni paneli su teški dva kilograma, a i samo vozilo je lagano – svega 120 kg. Može postići maksimalnu brzinu od 40 km/h. Po noći može voziti do sat i pol vremena, no vožnja tijekom dana je puno duža, ovisno o konfiguraciji terena.

I. Š.

Izbornik