Kninsko Veleučilište obilježilo 14. obljetnicu osnutka


Kninsko Veleučilište Marka Marulića je danas, svečanom sjednicom Stručnoga vijeća, proslavilo 14. obljetnicu utemeljenja, izvijestio je HRT Radio Knin.

Dekanica Veleučilišta Lovorka Blažević u svojem je govoru podsjetila na brojne projekte koje ova ustanova provodi. Istaknula je važnost osnivanja Gospodarskoga vijeća te potpisivanje sporazuma s Ministarstvom obrazovanja o nastavku financiranja iduće 4 godine, kao i nedavno obnovljenu reakreditaciju.

– Stručno vijeće donijelo je odluku o izradi elaborata za dva nova studija, oba su iz područja biotehničkih znanosti. Jedan je preddiplomski stručni studij, a drugi diplomski specijalistički studij – otkrila je dekanica Blažević.

Pozdravljajući okupljene potporu Veleučilištu je, kao i do sada, obećao kninski gradonačelnik Marko Jelić. Okupljenje je pozdravio i dožupan Nikola Blažević, čestitajući svima vrijednu obljetnicu.

Na ovoj svečanosti 14 studenata, koji sudjeluju u projektu MA-DA – Mladi, a društveno angažirani, dobili su zahvalnice, jer svojim radom na ovomu projektu promiču ugled kninskog Veleučilišta.

Izvor: HRT Radio Knin

Izbornik