Taekwondo klub Knin uputio javni poziv za potporu klubu


1471810_638717029505212_15896094_nTaekwondo klub Knin uputio je javni poziv za potporu klubu kojega donosimo u cijelosti.

“Taekwondo klub Knin osnovan je sada već daleke 1997. godine odnosno prije više od 16 godina. Klub se godinama održava na razne načine: financijskom potporom Grada Knina, Saveza športova Grada Knina, Šibensko-kninske županije, članarinama, potporama prijatelja kluba, a nerijetko i vlastitim novcem članova uprave. Uspjehe koje smo postigli na brojnim državnim, međudržavnim, europskim i svjetskim natjecanjima teško je pobrojati, no sasvim je sigurno da smo po tome ispred bilo koje druge sportske udruge u Kninu. Primjerice, Damir Radović osvojio je mnogobrojne A turnire i bio dugogodišnji prvak Hrvatske u svim kategorijama, Stipe Jarloni osvojio je toliko da se više ni ne može nabrojati, ali možete pročitati na ovom linku http://www.taekwondodata.com/stipe-jarloni.ab2k.html te je uz to jedanaest godina zaredom prvak Hrvatske u svim dobnim skupinama, Matea Jelić je osvojila mnoge A turnire, višegodišnja je prvakinja Hrvatske, a u ožujku ove godine sudjelovat će na kvalifikacijama za Olimpijadu mladih i svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Kineskom Tajpehu.

Mi u Taekwondo klubu Knin uvažavamo rad svih drugih sportskih udruga, sportaša i sportskih djelatnika, no s punim pravom smatramo da je eho naziva Grada Knina, Šibensko-kninske županije pa i Republike Hrvatske najjače odjekivao upravo zbog rezultata članova našeg kluba.

Kriza u društvu nije nas mimoišla u djelovanju kluba, no ono čemu također ‘’ne uspijevamo umaknuti’’ su uspjesi naših sportaša i brojnost članstva od ukupno 80 mladih Kninjana koji trenutno treniraju u našem Taekwondo klubu Knin. Ova brojka možda ne zvuči impresivno, no kada se uzme u obzir da se broj članova povećava na dnevnoj bazi, a da je kroz naš klub od njegova osnivanja prošlo više od 1200 djece i odraslih onda s punim pravom možemo reći da smo ponosni što odgajajući mlade ljude i usmjeravajući ih ka zdravom životu činimo ono što bi trebale činiti i neke od institucija sustava.

Iz godine u godinu pred nas se postavljaju izazovi koje prilično uspješno rješavamo pa se tako svaka sljedeća godina doima kao sudbonosna za rad i opstojnost Taekwondo kluba Knin. Takva je, nažalost ili nasreću i ova koja nam je upravo kročila na vrata. U ožujku nas očekuju četiri važna tzv. ‘’G1 i G2 turnira’’ (Švedska, Egipat, Dubai i Bahrein) koji prednjače po važnosti jer u slučaju uspjeha naših sportaša sadrže bodove za odlazak na završni Grand Prix turnir na kojem sudjeluje samo 30 najboljih sportaša na olimpijskoj rang ljestvici. Shodno tome, uspjeh na Grand Prix turniru otvara mogućnost osvajanja novih i još vrijednijih bodova, a posljedično i mogućnost izravnog plasmana na Olimpijske igre.

Nažalost, s nastupima na ovako važnim natjecanjima usko su povezani i troškovi koji s obzirom na udaljenost navedenih destinacija nisu zanemarivi, već su, dapače, značajni do te mjere da ih klub nikako ne može pribaviti na uobičajene načine.

U tom svijetlu rodila se ideja iznalaska načina za osiguravanje potrebnih sredstava kroz svojevrstan Fond solidarnosti u koji bi svatko davao za Taekwondo klub ono što može i koliko može. Princip na kojem zasnivamo ovaj poziv javnosti je “Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača”. Svaka lipa dobro nam je došla. Upravo iz navedenih razloga upućujemo ovakav apel, zahvalno prihvaćajući bilo kakvu potporu, počev od najminimalnijeg iznosa od 1 kune pa do 20, 30, 50 ili 100 kuna, odnosno do iznosa koliko tko može i želi dati. Žiro račun kluba je HR3623300031100130278.

Ovaj poziv upućujemo u suglasnosti s našim trenutno najtrofejnijim sportašima Stipom Jarlonijem i Mateom Jelić. Na tome smo im iznimno zahvalni jer su zbog viših interesa ‘’spustili pogled’’ i raširili svoje sportske ruke u jedan veliki S.O.S. upućen svima onima koji bi klubu mogli pomoći na bilo koji način.

U vjeri da će ovaj vapaj sportskih entuzijasta iz malog/velikog Taekwondo kluba Knin pogoditi u samo središte savjesti svakog odgovornog pojedinca, bez obzira bavi li se on privatnim poslom ili je u sferi javnih službi, koristimo priliku iskazati iskrenu ljudsku zahvalnost za svaku vrstu pomoći u premošćivanju financijskog zida pred kojim smo se našli.”, stoji u pozivu Taekwondo kluba Knin.

 

Izbornik