Održan Sajam boba


Piše: Lada Cukar, voditeljica projekta

Danas se u Srednjoj škola kralja Zvonimira u Kninu održao Sajam boba.

Učenici kuharskog smjera SŠ kralja Zvonimira priredili su jela od boba, dok su učenici konobarskog smjera bili na usluzi pri posluživanju jela.

Učenici su vrlo ugodno iznenadili posjetitelje sajma svojim kulinarskim umijećem i pripravili salatu od sipe s bobom, artičoke punjene bobom, zapečeni mladi bob, pirjani bob s tjesteninom, bruskete s bobom i piroške punjene bobom.

Posebno za ovu prigodu učenici su napravili i “čips od boba” te bob-slanu grickalicu kako bi zainteresirali prisutne za zdrave grickalice bez aditiva i bogate nutritivnim vrijednostima.

Posjetitelji su uživali u korisnim sadržajima i ukusnim jelima, a učenici su imali priliku na drugačiji način prezentirati svoja znanja.

Jela su pripremljena po receptima knjige jela od boba koja je također osmišljena i tiskana u sklopu projekta.

Bob, tu nepravedno zapostavljenu namirnicu i jedinu koju se ne može genetski modificirati,su uzgojili učenici poljoprivrednog smjera SŠ Lovre Montija u stakleniku koji je dodatno opremljen sredstvima iz projekta, kako bi buduće generacije imale uvjete za što bolje obavljanje učeničke prakse.

U sklopu projekta posjetiteljima je prezentirana i marketing kampanja koju su osmislili učenici radi buduće prodaje proizvoda putem školske zadruge „Trgoflores“.

Sajam boba dio je projekta „Prvi poduzetnički koraci“ kojeg Ekološka udruga „Krka“ provodi u partnerstvu sa SSŠ kralja Zvonimira i SŠ Lovre Montija, a u potpunosti je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Izbornik