• Naslovna
  • Društvo
  • Udruga Sveti Bartolomej: Predstavljen projekt “Za bolji život II”

Udruga Sveti Bartolomej: Predstavljen projekt “Za bolji život II”


Tekst i foto: Udruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej

Udruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej održala je početnu konferenciju na kojoj je predstavljen projekt Za bolji život II – pružanje usluge videćeg pratitelja osobama s oštećenjem vida.

Usluga videćeg pratitelja pruža se osobama s oštećenjem vida koji nisu u mogućnosti obavljati aktivnosti svakodnevnog življenja, a s ciljem pružanja potpore u vrijeme, na način i na mjestu koje odredi korisnik i omogućiti veće socijalno uključivanje korisnika. Budući da se radi o širokom spektru iznimno zahtjevnih usluga koje videći pratitelj pruža korisniku usluge, provodi se kvalitetna koordinacija i monitoring rada.

Ovim projektom doprinosi se ostvarenju općeg cilja natječaja, osiguravaju se usluge videćeg pratitelja korisnicima koji nisu u mogućnosti samostalno obavljati obične svakodnevne zadatke. Usluga će biti pružena za dvije osobe s oštećenjem vida.

Opći cilj je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života osoba sa oštećenjem vida kroz pružanje usluge videćeg pratitelja.

Specifični cilj je proširiti pružanje usluge videćeg pratitelja osobama sa oštećenjem vida na području Šibensko-kninske županije i to na način da će se dva korisnika ciljne skupine uključiti u projektne aktivnosti, dvije osobe ciljne skupine će primati usluge videćeg pratitelja u trajanju stopostotnog mjesečnog fonda radnih sati kroz 24 mjeseca te će dvije osobe biti zaposlene kao videći pratitelji tijekom trajanja projekta.

Projekt se provodi samostalno u trajanju od 24 mjeseca, dok njegova vrijednost iznosi 499 tisuća kuna. Projekt u stopostotnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Izbornik