Završena treća sezona Pub kviza knjižnice


Završena je, treća po redu, sezona Pub kviza Narodne knjižnice Knin.

Pobjednici Kviz lige – Gugl institucija

Pobjednici Kviz lige su, drugi put zaredom, Gugl institucija (8. razred) s osvojenih 188,5 bodova. Prošle godine je svaki član ekipe kao nagradu za ukupnu pobjedu dobio monografiju o Kninu, a ove godine dobili su opet vrijednu knjigu i to “100 izuma koji su promijenili svijet”.

Drugo mjesto u Kviz ligi zauzela je ekipa Ratatui (2. srednje) s osvojenih 170,5 bodova, a svaka članica na dar je dobila knjigu “2025 godina grada Knina”.

Treće mjesto u Kviz ligi zauzela je ekipa Liga šampinjona sa 163,5 boda, no kako večeras nisu došli, nagradu (također monografiju Knina) će primiti naknadno. Kako je riječ o maturantima, ne treba im zamjeriti večerašnji nedolazak.

Nagrade je sponzorirao organizator kviza – Narodna knjižnica Knin.

Četvrti su u ovosezonskoj Kviz ligi završili Načitani momci (3. srednje) sa 162,5 boda, peti Evolution (7. razred) sa 157,5 bodova, šesti #Fork (3. srednje) sa 149 bodova, sedmi Štreberi (7. razred) sa 135,5 bodova i osmi Batićeve sluge (2. srednje).

Večeras iznenađenje – pobjeda Štrebera!

No, u večerašnjem, najtežem kvizu do sada – potpuno iznenađenje! Pobjedu su, po prvi puta, odnijele cure iz ekipe Štreberi osvojivši 16 bodova. Za nagradu su osvojile jumbo pizzu.

Drugi večeras je bio Evolution s 15,5, treća Gugl institucija s 15, četvrti Ratatui s 14,5 i peti #Fork s 12,5 bodova. Večeras na kviz nisu došli Liga šampinjona, Načitani momci i Batićeve sluge.

Svi kvizaši sutra idu na nagradni izlet na Plitvička jezera. Pokrovitelji izleta su Narodna knjižnica Knin (ulaz u NP) i Grad Knin (prijevoz).

Hvala svima koji su pomogli!

Ovim izletom uspješno završava treća sezona Pub kviza Narodne knjižnice Knin kojega otpočetka organiziraju i vode knjižničar i novinar Ivica Šimić i psiholog Željko Tomljenović. A bila je uspješna i zahvaljujući pomoći nekih institucija i pojedinaca.

Zato se ovom prilikom voditelji i organizatori kviza zahvaljuju Gradu Kninu, Studentskom domu fra Luje Maruna i voditeljici doma Ani Marić te nastavniku iz OŠ dr. Franje Tuđmana, Draganu Miličeviću.

Hvala i svim kvizašima, pametnim i aktivnim mladim ljudima na sudjelovanju.

Nova, četvrta sezona kviza, krenut će na jesen.

I. Š. 

Izbornik