• Naslovna
  • Društvo
  • Račun Grada ovršen na iznos od 2,2 milijuna kuna temeljem spora koji traje od 1998. godine

Račun Grada ovršen na iznos od 2,2 milijuna kuna temeljem spora koji traje od 1998. godine


Račun Grada Knina ovršen je na iznos od 2,2 milijuna kuna temeljem spora koji traje od 1998. godine, potvrdili su nam iz Grada.

Evo i pojašnjenja kojega je Huknet dobio od Grada Knina:

“Račun Grada Knina je 21. svibnja 2019. godine ovršen na iznos od 2.206.475,56 kuna te smo dobili Specifikaciju izvršene osnove za plaćanje od strane FINA-e u korist računa treće osobe koja, prema našim podatcima iz spisa predmeta, nije stranka u postupku.

Radi se o sporu koji traje od 13. ožujka 1998. godine, a u kojem je već Vrhovni sud u reviziji poništio presudu Općinskog i Županijskog suda i vratio isti na ponovno postupanje. Iako je i tada prisilno naplaćeno Gradu Kninu (2013.) 423.002,89 kuna plus troškovi postupka, ovrhovoditelj je bio dužan vratiti na račun Grada navedeni iznos, što nije učinio.

U ponovljenom postupku Općinski sud je poštovao pravno shvaćanje Vrhovnog suda te odbio tužbeni zahtjev, ali po žalbi ovrhovoditelja Županijski sud u Šibeniku usvojilo je žalbu ovrhovoditelja i presudio u njegovu korist.

Nakon toga je Grad Knin pokrenuo ponovno reviziju postupka pred Vrhovnim sudom. Također tražimo odgodu ovrhe do presude Vrhovnog suda, a posebno iz razloga što po prvoj presudi Vrhovnog suda (2014.), po kojoj je Grad poduzeo pravne radnje za povrat ovršenih sredstava, nije uspio, zbog nedostupnosti ovrhovoditelja.

Ujedno smo poduzeli sve radnje za utvrđivanje činjenica je li FINA postupila sukladno Zakonu o provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima kojim je propisano da se „prijenos novčanih sredstava može zahtijevati isključivo u korist računa koji pripada ovrhovoditelju“. A kako smo u uvodu istaknuli dokumentom FINA-e navedeni je račun u korist treće osobe”, izvijestili su iz Grada.

I. Š.

 

Izbornik