U subotu na Burnumu Kulinarski vremeplov; Ulaz slobodan


Piše: Katia Župan, NP Krka

Završna manifestacija Edukativne muzejske akcije održat će se u subotu, 18. svibnja 2019. od 10 do 15 sati na arheološkom lokalitetu Burnum.

Edukativna muzejska akcija – EMA održava se svake godine od 18. travnja do 18. svibnja u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja.

U sklopu ovogodišnje, 24. Edukativne muzejske akcije Muzej grada Šibenika priredio je program pod nazivom „Kulinarski vremeplov“ u suradnji s Kninskim muzejom, Gradskim muzejom Drniš, Muzejom betinske drvene brodogradnje, Turističko-ugostiteljskom školom Šibenik i Javnom ustanovom „Nacionalni park Krka“. Ovogodišnja akcija pokazat će da hrana, kao izvor energije, ali i užitka, može biti razlogom okupljanja, učenja i druženja kroz edukativne i kreativne kulinarske radionice. Sudionici će pripremati hranu prema receptima iz različitih povijesnih razdoblja, od prapovijesti, antike i srednjega vijeka pa sve do 18. stoljeća.

Muzej grada Šibenika za sve zainteresirane sudionike organizira besplatan prijevoz autobusom s polaskom iz Šibenika u 10 sati. Prijave i rezervacije za prijevoz potrebno je izvršiti izravno u Muzeju grada Šibenika.

Svim sudionicima manifestacije Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ omogućuje besplatan ulaz na završnu svečanost na Burnumu od 10 do 15 sati.

Izbornik