U četvrtak na tvrđavi izložba slika Katarine Urem


Piše: Ivana Mikulić Sarić, Kninski muzej

U četvrtak u 19 sati u crkvi sv. Barbare na tvrđavi bit će otvorena izložba slika Katarine Urem.

Katarina Urem rođena je u Šibeniku 1978. godine gdje završava osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Diplomirala je u Splitu na Umjetničkoj akademiji i dobila zvanje profesorice likovne kulture i restauratorice. Od 2003. radi u Muzeju grada Šibenika na mjestu više restauratorice štafelajnog slikarstva i polikromirane drvene skulpture.

Godinama se bavi slikanjem. Izlagala je samostalno u „Galeriji svetog Krševana u Šibeniku“ od 26. 10. – 12. 11. 2016. U „Galeriji Zadart“ u Zadru od 13. – 23. 12. 2016. također ima samostalnu izložbu. Kustosica ovih dviju izložbi je bila povjesničarka umjetnosti Marina Lambaša (Muzej grada Šibenika), koja je pisala tekst popratnog kataloga.

U sklopu obilježavanja Noći muzeja 2017. otvorena je treća samostalna izložba u organizaciji Udruge Građana Kulturni Krug u prostorima udruge Dječji grad u Šibeniku koja je bila otvorena do kraja svibnja 2017. godine. U sklopu ove izložbe organizirane su dvije pedagoške radionice sa djecom raznih uzrasta.

U okviru međunarodnog izložbenog projekta „Artbox Project Basel 1.0“ u srpnju 2017. u Baselu (Švicarska) sudjelovala je sa slikom „Iris“. Sa slikama „Oko/Riba“ („Eye/Fish“) i „Leptirica“ („Butterfly“) sudjelovala je na međunarodnom projektu „Artbox Project New York 1.0“ tijekom „Armory Art Weeks New York“ u New Yorku (SAD) u ožujku 2018. godine. Oba projekta organizirala je Artbox Gallery iz Züricha (Švicarska).

Na skupnoj izložbi „Valentinovo u ZadarArtu“ u organizaciji Udruge Zadart u veljači 2019. u „Galeriji Zadart“ u Zadru sudjeluje sa slikom „Orhideja“.

Izbornik