U četvrtak hit komedija “Crnogorac u krevetu”


Piše: Stanko Holcer, redatelj predstave

U četvrtak, 9. svibnja u 20 sati u Domu HV -a bit će izvedena hit komedija “Crnogorac u krevetu”.

Cijena ulaznice je 60 kuna, a može se nabaviti preko sustava Eventim te na prodajnim mjestima u Kninu, odnosno kioscima Tiska u Ulici IV. GBR 7., IV. GBR 53. i na Trgu Ante Starčevića.

“Crnogorac u krevetu“ jedna je od najgledanijih crnogorskoh komedija koja živi na kazališnoj sceni već deset godina. Popularnost ne gubi i godinama privlači pažnju kazališne publike i zanimljivo je da je gledanost sada veća nego u vrijeme kad je nastala.

„Crnogorac u krevetu“ je klasična komedija koja se bavi crnogorskim načinom života i običajima i na duhovit način govori o svim životnim fazama, a naročito duhovito opisuje život prosječnog crnogorskog bračnog para, prikazan prema klasičnim stereotipima o Crnogorcima. Do sada je ovu komediju vidjelo preko 120 tisuća gledatelja.

Zbog izuzetno velike gledanosti i u kulturološko-sociološkom smislu bilo bi zahvalno proučiti fenomen gledanosti ove komedije i glume Peđe Suškavčevića.

Najveći crnogorski redatelj svih vremena Blagota Eraković kazao je da je Peđa Šuškavčević statusni simbol crnogorske komedije i da je jednostavno fenomen za sebe kao glumac.

U glavnoj ulozi gledat ćemo upravo Peđu Šuškavčevića, a uz njega još igraju i Ana Šimundža i Dragiša Simović. Redatelj je Stanko Holcer.

Predstava traje 120 minuta.

Izbornik