• Naslovna
  • Društvo
  • Tradicionalni božićni prijem gradonačelnice i predsjednika Gradskog vijeća; Josipa Rimac: Trebaju nam suradnja i zajedništvo

Tradicionalni božićni prijem gradonačelnice i predsjednika Gradskog vijeća; Josipa Rimac: Trebaju nam suradnja i zajedništvo


U kninskoj gradskoj vijećnici danas je održan tradicionalni božićni prijem gradonačelnice Grada Knina i predsjednika Gradskog vijeća Grada Knina za sve javne djelatnike, od gradskih vijećnika i političkih dužnosnika, preko ravnatelja gradskih i javnih ustanova i tvrtki te gospodarstvenika do predstavnika vojske, policije, vjerskih zajednica i medija.

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac posebno je, sumirajući godinu na izmaku, istaknula otvaranje nove, 20 milijuna eura vrijedne, hale tvrtke DIV koja trenutno zapošljava 375 Kninjana. U svom je obraćanju, ipak, dala naglasak na budućnost.

– Dobili smo obvezu da u narednom četverogodišnjem mandatu moramo činiti više nego svih prethodnih mandata. Ispred nas su izazovi, ali samo zajedno možemo učiniti više. Niti jedan pojedinac ne može učiniti ništa, ako nema tim, ako nema zajedništvo, potporu svih institucija i potporu sa svih razina. Stoga očekujem da ćemo u 2014. godini nastaviti dosadašnju dobru suradnju i da ćemo je uspostaviti ondje gdje je nismo imali, a sve s ciljem dobrobiti svih građana Knina, s ciljem smanjenja broja nezaposlenih i stvaranja boljih uvjeta života za mlade obitelji te s ciljem boljeg obrazovanja naših mladih. Nadam se da ćemo suzbiti osobne netrpeljivosti i taštine, jer moramo učiniti zajedno ono najbolje za našu djecu, za naše sugrađane. Vjerujem da će 2014. biti godina u kojoj ćemo nastaviti započete projekte, ali otvoriti i nove – kazala je kninska gradonačelnica.

Godina na izmaku bila je uspješna za grad Knin, kazao je predsjednik kninskog Gradskog vijeća, Marinko Tokmakčija.

– Mnogi će me pitati odakle mi pravo da 2013. godinu proglasim uspješnom, ali ću na to pokušati odgovoriti. Grad je naime ove godine završio mnoge započete projekte, a mnoge je priveo kraju. Izvršena su značajna ulaganja u gospodarstvo, a pogotovo u privatnom sektoru, a tu mislim na tvrtku DIV. Uz to, dobili smo i specijalistički studij na veleučilištu, a sto milijuna kuna vrijedan projekt Inovacijskog središta je prvi projekt u Hrvatskoj kojega financira Europska unija otkako je naša zemlja postala članicom EU. Knin može još i više. Samo trebamo shvatiti da je Knin naš grad i trebamo ga urediti za buduće generacije i to upravo uključivanjem tih novih generacija dajući im prostor da realiziraju svoje ideje i da unesu svoju pozitivnu energiju. Tim mladim ljudima odredište ne smiju biti Kanada i Amerika nego Knin – kazao je predsjednik kninskog Gradskog vijeća.

Uzvanike na prijemu pozdravili su i šibensko-kninski župan Goran Pauk te gvardijan Samostana sv. Ante u Kninu fra Marko Duran.

Izbornik