U utorak “Noć knjige”


Noć knjige, osma po redu, održat će se u utorak, 23. travnja u cijeloj Hrvatskoj. Riječ je o manifestaciji kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Tema ovogodišnje Noći knjige u Hrvatskoj je strip.

Evo i detaljanog programa kojega organizira Narodna knjižnica Knin:

08:00 -19:00 VRATITE ZABORAVLJENE KNJIGE BEZ NAPLATE ZAKASNINE
Korisnici Narodne knjižnice Knin zaboravljene knjige mogu vratiti s oprostom zakasnine.

08:00 – 19:00 KNJIGA NA DAR
Svaki novi korisnik za učlanjenje na dan 23. travnja dobit će knjigu na dar.

16:00 – RADIONICA STRIPA
Radionica stripa namijenjena je djeci i mladima koji će tijekom radionice upoznati strip kroz uvodnu prezentaciju i fond knjižnice. Također, polaznici radionice prionut će izradi zajedničkog stripa kroz šest sličica. Sudionici: Udruga za djecu i mlade “Čarobni svijet”.

17:00 – OSNIVANJE ČITATELJSKOG KLUBA
U okviru projekta Klub za mlade “Scientia Populo” Knin osniva se Čitateljski klub koji za cilj ima okupiti knjigoljupce starije od 15 godina. Druženja će se održavati jednom mjesečno u prostorima Narodne knjižnice Knin pod stručnim vodstvom profesorice hrvatskog jezika Nade Jakovčević. Tema prvog susreta je “Vaša omiljena knjiga”.

19:00 – ARSEN KROZ ANEGDOTU I STIH
Knjiga „Arsenizmi: Arsen Dedić o sebi i drugima i drugi o njemu“ koju je priredio šibenski kroničar Darko Gulin bit će predstavljena kninskoj publici 23. travnja u okviru manifestacije Noć knjige 2019. Knjiga sadržava misli, citate, izjave i aforizme legendarnog Arsena Dedića kao i anegdote vezane za tog velikog kantautora i skladatelja, pjesnika i tekstopisca. Kao glazbeni gost nastupit će tenor Hrvoje Marić.

Izvor: FB Narodna knjižnica Knin

Izbornik