U subotu u parku kod kružnog toka “Uskrs u Kninu”


Uskrs u Kninu: Uskršnji doručak, sajam, podjela pogača, radionice i program za djecu

Tekst i foto: TZ Knin

U subotu, 20. travnja od 10.00 do 12.00 sati održat će se manifestacija „Uskrs u Kninu“. Pozivamo sve građanke i građane i žitelje okolice da nam se pridruže na neformalnom i opuštenom druženju u parku kod kružnog toka.

Udruženim snagama Turističke zajednice grada Knina i naših lokalnih OPG-ovaca, obrtnika, poduzeća i ustanova, za Kninjane i Kninjanke pripremamo bogati uskršnji doručak i Uskršnji sajam, koji će ponuditi sve potrebno za blagdane i ovo doba godine.

Nije zaboravljena ni, sad već tradicionalna, podjela uskršnjih pogača, a za to se ove godine pobrinuo Grad Knin, koji će dijeliti pogače od 10.00 sati. Također, ekipa iz Ekološke udruge Krka priprema zabavnu radionicu izrade uskršnjih ukrasa, a udruga Naše ognjište održat će radionicu izrade narukvica od tkanja.

Vrijeme od 11.00 do 12.00 sati rezervirano je za igre za djecu uz prigodne nagrade; velika potraga za jajima, tradicionalno tucanje s jajima i uskršnju utrku. „Najavljeno je lijepo vrijeme pa ovom prilikom pozivamo sve da nam se pridruže i iskoriste sunčano subotnje jutro za neformalno i opušteno druženje, hrani, sajam i igre“ – poručuju iz Turističke zajednice grada Knina.

PROGRAM

„USKRS U KNINU 2019.“

10.00    USKRŠNJI DORUČAK

OPIS: Udruženim snagama Turističke zajednice grada Knina i naših lokalnih OPG-ovaca, obrtnika, poduzeća i ustanova, za Kninjane i Kninjanke pripremamo bogati uskršnji doručak. Veliko hvala svim donatorima, a posebno ćemo ih izdvojiti kada se popis finalizira.

10.00    GRAD KNIN: PODJELA USKRŠNJIH POGAČA

OPIS: Nije zaboravljena ni, sad već tradicionalna, podjela uskršnjih pogača, a za to se ove godine pobrinuo Grad Knin.

10.00 – 12.00  USKRŠNJI SAJAM

OPIS: Cilj ovog sajam je građanima i građankama ponuditi proizvode koji su im potrebni za blagdane i ovaj period u godini. Prijave za izlaganje traju do srijede, 17. travnja, a sve informacije dostupne su na našoj internetskoj stranici: http://www.tz-knin.hr/index.php/315-javni-poziv-za-sudjelovanje-na-uskrsnjem-sajmu

Od potvrđenih izlagača zasad sudjeluju: OPG MARKOŠOPG PROMINKAOPG PETAR RADIĆ (DINARSKI MED), CVJEĆARNA „VJEČNI CVIJET“, OBRT „CONTROL C“, UDRUGA CARZAKUD KRALJ ZVONIMIR , LIKOVNA UDRUGA KNIN,UDRUGA NAŠE OGNJIŠTE.

10.15 – 11.00   EKOLOŠKA UDRUGA KRKA: RADIONICA IZRADE USKRŠNJIH UKRASA

OPIS: Iz Ekološke udruge Krka pripremaju nam zabavnu radionicu izrade uskršnjih ukrasa. Idealno za djecu, ali i roditelje kao poklon za najmilije ili dodatak domu tijekom ovih blagdana.

10.15 – 11:00  UDRUGA NAŠE OGNJIŠTE: RADIONICA IZRADE NARUKVICA OD TKANJA

OPIS: Iz udruge Naše ognjište pripremaju korisnu i zanimljivu radionicu izrade narukvica od tkanja. Idealna prilika za naučiti nešto novo, a usput dobiti uskršnji poklon za nekoga vama bliskoga.

11:00 – 12:00 – VELIKA POTRAGA ZA JAJIMA, NATJECANJE U TUCANJU JAJA I USKRŠNJA UTRKA

OPIS: Uz uskršnju zečiću Magdalenu, koja će sveprisutne animirati za vrijeme trajanja cijele manifestacije,  najmlađi će se uputiti u veliku potragu za skrivenim  jajima. Za one koji pronađu najviše skrivenih jaja, pripremili smo prigodne nagrade. Također, održat će se i tradicionalno tucanje jaja i uskršnja utrka.

Facebook događanje: https://www.facebook.com/events/1545763872223978/

Izbornik