• Naslovna
  • Društvo
  • Pušten u rad vodovod koji pitkom vodom opskrbljuje Radučić i Mokro polje

Pušten u rad vodovod koji pitkom vodom opskrbljuje Radučić i Mokro polje


U Radučiću je danas svečano puštena u rad vodovodna mreža, koja će stanovnicima Radučića i Mokrog Polja, osigurati pitku vodu, izvijestio je HRT Radio Knin. Vodovod je dugačak 11 kilometara, koštao je 5, 8 milijuna kuna. 75% osigurala je američka Vlada, Hrvatska je izdvojila milijun i 300 tisuća kuna, a ostatak općina Ervenik.

Svečanosti su nazočili veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj RobertKohorst, saborski zastupnik Boris Milošević kao izaslanik Hrvatskog sabora, Šibensko kninski župan Goran Pauk i načelnik općine Ervenik Predrag Burza.

“Sjedinjene Američke države zadovoljne su što na ovaj način mogu pomoći hrvatskom narodu” kazao je okupljenima veleposlanik Kohorst.

Boris Milošević je naglasio kako ovakvi projekti znače ulaganje u život – u ostanak onih koji su tu, ali i u povratak onih koji to žele.

95 posto županije, naglasio je župan Pauk, opskrbljeno je vodom, no mi ćemo i dalje raditi kako bi svi stanovnici imali primjerene uvjete za život.

Načelnik Burza zahvalio se Vladi Sjedinjenih Američkih Država, američkoj vojsci i narodu na doprinosu u realizaciji izgradnje vodovodne mreže u Općini Ervenik, nakon čega je u znak zahvalnosti veleposlaniku Kohorstu darovao drvenu bukaru, prigodni suvenir toga kraja.

Uz brojne mještane, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Županije, gradova Knina i Drniša, kao i susjednih općina.

Vijest i foto: HRT Radio Knin

Izbornik