• Naslovna
  • Kultura
  • Završila turneja Dječjeg kazališta Pinokio; Predstava pobrala velike simpatije publike

Završila turneja Dječjeg kazališta Pinokio; Predstava pobrala velike simpatije publike


Dječje kazalište Pinokio završilo je prosinačku turneju s predstavom „Josip i njegova braća“, starozavjetnom pričom o ljubavi, mržnji, ljubomori, praštanju i Božjoj providnosti, izvevši je sedam puta u tri županije.

Turneja je krenula iz Kistanja, a nastavljena je u Oklaju i Drnišu, nakon čega su uslijedila dva nastupa u Kninu, zatim u Trilju i naposljetku u crkvi sv. Jakova u župi Vrpolje. Izvedbe predstave bile su vrlo uspješne te su pobrale velike simpatije publike pa se mogu smatrati dosad najboljim Pinokijevim nastupima, odnosno dosad najbolje urađenom predstavom.

Scenarij i režiju predstave potpisala je Nada Hržić. Kostimi su izrađeni na likovnim radionicama za djecu KUD-a Kralja Zvonimira, a plesnu koreografiju osmislila je Kristina Grabovac koja ujedno i glumi glavnu ulogu Josipa.  Uz nju u predstavi glume i Roko Pokrovac, Sanja Talić, Franka Miletović, Mateo Ilić, David Milišić, Nikola Đujić, Sara Žulj, Anđela Đujić, Tamara Račić, Ana Miletović, Jovan Sinobad, Anica Knezović, Ante Mihaljević i Teo Talić.

– U ovu predstavu uloženo je jako punu truda i vremena, a u pomoć su uskočili i roditelji djece kojima se posebno zahvaljujemo. Velika hvala Nini Zoran Petras, Biljani Ilić i Aniti Knezović koje su se brinule o presvlačenju djece tijekom nastupa budući da su djeca glumila više uloga. Tu je i ekipa koja je pomagala oko pripreme i oblačenja. Velika hvala i Vesni Ravlić, Maji Talić, Danijeli Miletović, Anamariji Žulj i Barbari Alilović – uputila je zahvale redateljica i voditeljica Pinokija, Nada Hržić.

Dječje kazalište Pinokio inače ove godine obilježava deset godina rada.

Izbornik