• Naslovna
  • Društvo
  • Danas u podne na trgu obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Danas u podne na trgu obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu


Udruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej i prijatelji obilježavaju danas na Trgu Ante Starčevića u 12 sati Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

Iz udruge pozivaju sve građane dobre volje da se pridruže i pruže potporu djeci iz autističnog spektra i njihovim roditeljima.

“Pozivamo vas da se u što većem broju priključite našoj akciji povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. Glavna skupština UN-a odabrala je za obilježavanje 2. travnja čime želi skrenuti pozornosti javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

Udruga Sveti Bartolomej Dan svjesnosti o autizmu obilježava svake godine, puštanjem plavih balona u krugu Poludnevnog boravka za djecu i mlade s teškoćama. Kako se na žalost stalno povećava broj djece iz autističnog spektra, to smo željeli da se u ovu akciju uz nas iz udruge, uključe djeca i mladi iz opće populacije (vrtići, škole), roditelji djece, stručnjaci, suradnici i građani.”, poručili su iz udruge.

Izvor: http://uosisb-knin.hr

Izbornik