Velikom nagradom Knina završena Dalmatinska liga


Velikom nagradom Knina okončana je još jedna rekreativna Zimska liga Dalmacije u brdskom biciklizmu. Pobjednik kninske utrke je Kristijan Budimir, član hrvatsko-talijanskog kluba Meridiana Kamen, drugi je bio Roko Fržop, a treći Tonko Juras, obojica iz vodičkog “Orlovog kruga”, izvijestio je HRT Radio Knin.

Utrku dugu 32,5 km najbrže je odvozio Kristijan Budimir, član kluba Meridiana Kamen, koji, sa samo 19 godina, iza sebe ima cijeli niz sjajnh rezultata, a nedavno se biciklizmom bavi profesionalno te sudjeluje na brojnim međunarodnim natjecanjima.

Roko Fržop iz Orlovog kruga bio je drugi u Kninu, ali je u svojoj kategoriji od 16 do 20 godina sveukupni pobjednik Dalmatinske lige. Najbolji Kninjanin je Marko Pehar, koji je u svojoj kategoriji od 20-30 godina viceprvak dalmatinske lige.

Od žena je pobijedila Karmen Škiljić iz BBK Pakoštane, koja je time ponovila svoj lanjski uspjeh.

Utrku je odvozilo 150 natjecatelja koji su se u poslijepodnevnim satima okupili na tvrđavi gdje su podijeljene nagrade najboljim biciklistima. Nakon ove kninske utrke završava zimski dio natjecanja, a natjecatelji se već polako pripremaju za ljetni dio sezone.

Nakon podjele medalja održana je i tombola humanitarnog karaktera. Naime, prikupljena sredstva bit će donirana udruzi sv. Bartolomej za akciju „Žuti kombi sreće za male i malo veće”

Izvor: HRT Radio Knin

Izbornik