Ovoga i prošlog mjeseca Grad potpisao 5 ugovora vrijednih 4,9 milijuna kuna


Grad Knin je u veljači i ožujku ove godine potpisao pet ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, izvijestili su iz Grada Knina.

Radi se o projektima planiranima u Intervencijskom planu grada Knina, a od pet potpisanih ugovora četiri se odnose na pripremu projektno-tehničke dokumentacije za zahvate planirane u sklopu Intervencijskog plana, a jedan na uređenje i opremanje kuhinje restorana na kninskoj tvrđavi.

Ovim ugovorima je Gradu Kninu dodijeljeno ukupno 4.309.670,00 kn bespovratnih sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije te 558.959,38 kn za uređenje i opremanje restorana na kninskoj tvrđavi iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. (Operativni program Konkurentnost i kohezija).

Cilj projekata za pripremu projektno-tehničke dokumentacije je pripremiti projektnu dokumentaciju za razvoj, prijavu i provedbu projekata, odnosno realizaciju zahvata planiranih u sklopu Intervencijskog plana grada Knina na četiri prioritetne lokacije u gradu Kninu: poduzetničkoj zoni Preparandiji, obuhvatu rijeke Krke, tvrđavi i staroj gradskoj jezgri, a sve u održive fizičke, socijalne i gospodarske regeneracije područja grada Knina.

Cilj projekta Uređenje i opremanje restorana na kninskoj tvrđavi je razvoj kvalitetnih turističkih sadržaja na kninskoj tvrđavi i prezentacija kulturne i prirodne baštine Knina.

Zajedno s projektom Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma, koji je u provedbi od kraja rujna 2018. godine, Grad Knin trenutno provodi šest projekata iz Intervencijskog plana grada Knina u ukupnom iznosu od 7.622.773,79 kn (6.470.357,71 kn bespovratnih sredstava).

Izbornik