• Naslovna
  • Sport
  • Josip Teskera osvojio 5. mjesto na Europskom klupskom prvenstvu u Grčkoj.

Josip Teskera osvojio 5. mjesto na Europskom klupskom prvenstvu u Grčkoj.


Piše: Dragan Pinjuh, TK DIV Knin

Danas je startalo Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou koje se održava od 28. veljače do 3. ožujka 2019. godine u Solunu u Grčkoj. Ovo je vrlo jaki turnir G1 statusa na kojem sudjeluje 1929 boraca iz svih krajeva svijeta na kojem seniori pokušavaju osvojiti važne bodove za olimpijske igre u Tokiju, dok juniori i kadeti imaju priliku kvalifcirati se na europska prvenstva.

Josip Teskera osvojio je 5. mjesto u seniorskoj kategoriji do 54 kg. U prvom kolu slavio je protiv predstavnika Grčke kad je u zadnjoj sekundi pogodio zadnji kružni udarac i dobio 5 bodova te okrenuo rezultat i pobjedio s 9:8. U sljedećem kolu u borbi za medalju zaustavljen je od iskusnog predstavnika Rusije Vladimira Gritsenka koji kasnije i osvaja ovaj turnir. Gritsenko je prije desetak dana osvojio i president kup u Turskoj.

Svaki poraz je bolan, ali ipak nas veseli da se Josip odlično borio iako je još mlad i ovo mu je prva godina seniora. Detalje tih borbi možete vidjeti u video klipu OVDJE.

Sutra se po rasporedu bori Mateo Pratljačić, u kategoriji juniora do 45 kg, dok u nedelju nastupa Petra Batić, također u juniorskoj kategoriji do 68 kg.

Izbornik