Tvrtka dm donirala kninskoj bolnici 110 tisuća kuna


Opća i veteranska bolnica “Hrvatski ponos” Knin dobila je vrijednu donaciju od tvrtke dm u iznosu od 109. 808 kuna, izvijestio je HRT Radio Knin.

Ovim je novcima kupljeno osam novih infuzijskih pumpi i sedam stalaka za infuziju koji će se koristiti u kroničnoj respiratornoj jedinici.

Ravnateljica bolnice dr. Kristina Bitunjac ističe je da riječ o vrlo vrijednoj aparaturi koja u točno određeno vrijeme bolesniku pušta određenu količinu lijeka. U respiratornoj jedinici ima sedam kreveta, dakle za svaki krevet nabavljen je infuzijski stalak. Tu su smješteni teški bolesnici koji zahtjevaju mehaničku ventilaciju , tj. aparat pluća koji će disati umjesto njih. Riječ je najčešće o neurološkim pacijentima koji su doživjeli moždani udar, neurokirurškim pacijentima nakon operacija trauma glave kao i o bolesnicima koji imaju urođene mišićne bolesti . Stoga će infuzijske pumpe i stalci koje je DM donirao bolnici značajno doprinijeti kvalitetnoj njezi pacijenata.

Donacijama za opremanje prostora i nabavu opreme, u posljednjih pola godine, dm je podržao rad pet zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, istaknuo je Dario Klemar, član Uprave dm-a u Hrvatskoj.

Izvor: HRT Radio Knin

Izbornik