NP Krka: U subotu 10. susret s lokalnim stanovništvom


Piše: Katia Župan, NP Krka

10. susret s lokalnim stanovništvom održat će se u subotu, 23. veljače 2019. od 10 do 12 sati u konferencijskoj dvorani Eko kampusa „Krka“ u Puljanima.

Predavanje o mogućnostima i uvjetima proizvodnje ekološkog mlijeka te procesu izrade sira održat će Dubravka Kaić, viša stručna savjetnica za stočarstvo iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, podružnice Knin. O izazovima u proizvodnji sira bit će riječi u petodnevnoj radionici koju će Dubravka Kaić održati od 25. veljače do 1. ožujka 2019.

Prijave za radionicu sirenja zaprimat će se izravno na 10. susretu s lokalnim stanovništvom.

Radionica rezidbe masline i vinove loze održat će se u subotu, 23. veljače 2019. od 13 do 15 sati u masliniku i vinogradu u naselju Brištane na Miljevačkom platou. Radionicu rezidbe održat će Jakša Rošin i Stipan Ivić s Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita.

Okupljanje maslinara i vinogradara je kod kružnog toka Brištane u 13 sati.

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira susrete tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku u cilju edukacije i podrške kroz interaktivne radionice i predavanja. Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP „Krka“ dio je dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u narednim godinama postiglo osnaživanje lokalnog gospodarstva i ruralnog razvoja u sklopu Natura 2000 područja te stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju.

Sva predavanja i radionice su slobodne za lokalno stanovništvo.

Izbornik