• Naslovna
  • Društvo
  • Pogodnosti za članove Kluba prijatelja Krke u suvenirnicama NP Krka

Pogodnosti za članove Kluba prijatelja Krke u suvenirnicama NP Krka


Piše: Katia Župan, NP Krka

Klub prijatelja Krke mnogo je više od članske iskaznice. S gotovo devetsto članova, prerastao je u društvo istinskih zaljubljenika u prirodu, koji svoje slobodne trenutke često i rado provode na Krki. Zato smo upravo s njima proslavili ovogodišnji rođendan na zajedničkom koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, a sada im omogućujemo još jednu pogodnost.

S obzirom na vrijeme koje provode u Parku, svi članovi Kluba prijatelja Krke od petka, 15. veljače 2019. mogu kupiti dio asortimana iz suvenirnica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ uz popust od 20%. Dovoljno je da pri kupnji predoče iskaznicu Kluba te osobnu iskaznicu ili drugu odgovarajuću identifikacijsku ispravu.

Članovi na odabir imaju tradicionalne suvenire (bukare, zdjele, žlice), suvenire od drveta, kamena, keramike i stakla; uporabne suvenire poput majci, kapa, bedževa, privjesaka, magneta, nakita, šalica i razglednica; umjetničke suvenire u vidu slika ili figura i knjige iz bogate izdavačke djelatnosti JU „NP Krka“.

Svi suveniri u ponudi JU „Nacionalni park Krka“ odabiru se prema kriteriju kvalitete i prepoznatljivosti, ali i izvornosti i tradicionalnog naslijeđa te stupnja povezanosti s kulturnopovijesnom i prirodnom baštinom. Pri tome se još vodi računa o originalnosti i ekološkoj prihvatljivosti izrade i materijala koji se koriste. Takvi suveniri originalan su i prepoznatljiv djelić Krke koji bi istinski zaljubljenici u ovu kršku rijeku željeli imati u svojim domovima ili darovati dragim osobama.

Svim članovima Kluba prijatelja Krke, i ovom prilikom, zahvaljujemo na učlanjenju, što su najbolji glasnogovornici svih njenih vrijednosti i što je odgovornim ponašanjem čuvaju za budućnost.

Izbornik