Natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika EU


preuzmiZastupnica u EU parlamentu Dubravka Šuica otvorila je natječaj pod nazivom “Hrvat ima šansu biti najbolji mladi poljoprivrednik EU”.

– Ovim putem pozivam mlade stočare, ratare, vinare, vinogradare i ribare koji su mlađi od  40 godina da se prijave na natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika u EU.  Prilika je to da Hrvatska pokaže najbolje što ima i da u Europskom parlamentu svoje mlade poljoprivrednike stavi uz bok ostalima iz EU da predstave svoj način rada ili proizvodnje i pokažu da i kod nas ima mladih i inovativnih i kreativnih ljud – rekla je Šuica.

U Europskom parlamentu će se 28. i 29. siječnja 2014. održati 2. Kongres mladih poljoprivrednika Europske unije. Svrha konferencije je pružiti potporu mladim europskim poljoprivrednicima, njihovo povezivanje i predstavljanje najuspješnijih projekata pred više od 400 mladih poljoprivrednika iz EU.

– Odabir najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj ću prepustiti struci, a to su predstavnici znanstvenih institucija i Udruga mladih poljoprivrednika Hrvatske – rekla je Šuica

Prvi put i mladi hrvatski ribari i poljoprivrednici će imati priliku natjecati se za najboljeg  poljoprivrednika EU i osvojiti 10 000€, a iznos od 7 500 € je predviđena za najodrživiji projekt kao i za najinovativnijeg mladog poljoprivrednika iz EU, kojom prigodom će Dubravka Šuica dovesti ukupno 10 mladih poljoprivrednika iz svih krajeva Hrvatske koji će sudjelovati na završnoj svečanosti u Europskom parlamentu.

– Moja obitelj se bavi vinogradarstvom te znam koliko je to težak, dugotrajan i mukotrpan posao,a kako su moja trajna preokupacija mladi to je  glavni motiv zašto sam prihvatila postati ambasadorica – zaključila je Šuica

Trenutno 18 zemalja članica EU imaju svog ambasadora mladih poljoprivrednika, a Dubravka Šuica je izabrana za ambasadoricu Europske pučke stranke u Hrvatskoj.

Natječaj traje do 3. siječnja 2014.

Više informacija dostupno na: www.dubravka-suica.eu

Aplikacijski obrazac  dostupan na : http://www.dubravka-suica.eu/index.php/vijesti/postanite-najbolji-mladi-poljoprivrednik-u-eu.html

Izbornik