• Naslovna
  • Društvo
  • Besplatni programi osposobljavanja za zanimanja vrtlar i operater na računalu za dugotrajno nezaposlene

Besplatni programi osposobljavanja za zanimanja vrtlar i operater na računalu za dugotrajno nezaposlene


Piše: Marko Pehar, UOSI Sveti Bartolomej

U okviru projekta „Za bolje i sigurnije sutra“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda (OP Učinkoviti ljudski potencijali) Udruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej će provesti verificirane programe osposobljavanja za dugotrajno nezaposlene osobe. Provodit će se programi osposobljavanja za zanimanja VRTLAR/ICA te OPERATER/KA NA RAČUNALU na Pučkom otvorenom učilištu Knin.

Programi su besplatni i pokriveni su troškovi prijevoza sudionika koji putuju i ishođenja liječničke potvrde te radna odjeća i materijali za praksu.

Verificirane programe osposobljavanja mogu pohađati dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci), osobe s invaliditetom, nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu i ostali pripadnici marginaliziranih skupina.

Glavni cilj projekta je utjecati na lakše zaposlenje marginaliziranih skupina i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Sve zainteresirane nezaposlene osobe koje žele sudjelovati u navedenim programima osposobljavanja mogu se javiti osobno u Udrugu Sv. Bartolomej na adresi Suronjina 14 (kod bolnice) ili na brojeve: 022/663-312 ili 095/407-1294.

Izbornik