Pijan upao s automatom u kuću dužnika utjerivati dug


Nakon što je u alkoholiziranom stanju u dva navrata ušao u kuću dužnika s namjerom naplate duga pri čemu je drugi put sa sobom ponio i automat iz kojega je i pucao, policija je pritvorila 52-godišnjaka.

Evo i cjelovitog policijskog izvještaja:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom osumnjičenim za pokušaj protupravne naplate na štetu 34-godišnjaka, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 68-godišnjaka i 33-godišnjaka i nedozvoljeno posjedovanja, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni je 2. veljače oko 12 sati u Kninu, u alkoholiziranom stanju, došao u obiteljsku kuću 34-godišnjaka s namjerom naplate tražbine koju mu 34-godišnjak duguje. Tom prilikom, kada nije u kući zatekao 34-godišnjaka, osumnjičeni je, zbog naplate tog duga, verbalno napao 68-godišnjaka, koji se, uz 33-godišnjaka, zatekao u svojoj obiteljskoj kući, nakon čega ga je 68-godišnjak potjerao.

Potom se osumnjičeni oko 18 sati ponovno vratio do obiteljske kuće 68-godišnjaka, u kojoj je tom prilikom bio i 33-godišnjak, kada je iz automatske puške u kuću ispalio dva streljiva i tri hitca u nepoznatom smjeru, a nakon što mu jedan metak nije ispalio, pušku i tri okvira sa streljivom je odbacio u blizini zaseoka Bradaši, gdje su, puška, s tri pripadajuća spremnika s 88 komada streljiva, prilikom pretrage tog područja, pronađeni.

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je dragovoljno predao dva spremnika automatske puške jedan ispunjen s 14 komada streljiva, drugi s 26 komada streljiva, jednu malokalibarsku pušku, sa 20 komada pripadajućeg streljiva i još jednu poluautomatsku pušku, što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.”, izvijestili su iz PU Šibensko-kninske.

I. Š. 

Izbornik