• Naslovna
  • Društvo
  • Crveni križ Knin dodatno educirao 22 djelatnice koje se brinu o starijim osobama

Crveni križ Knin dodatno educirao 22 djelatnice koje se brinu o starijim osobama


Piše: Petra Lelas, Crveni križ Knin

Danas  je kninski Crveni križ upriličio svečanost dodjele diploma stručnog osposobljavanja za 22 djelatnice projekta „Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana“.

Iznimnost podjele bila je u tome što su djelatnice projekta međusobno uručile diplome čime se dalo na značaj ženama koje su pripadnice ciljnih skupina.

Provedenim programima obrazovanja i osposobljavanja educirane su 22 djelatnice od kojih je 17 završilo obrazovanje za gerontodomaćicu, dok je njih pet završilo obrazovanje za mljekaricu/siraricu.

Završenim programima unaprijedila su se postojeća znanja i vještine žena – pripadnica ciljanih skupina zaposlenih u  okviru programa „Zaželi“.  Ističemo kako će ova aktivnost projekta uvelike utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove konkurentnosti i zapošljivosti nakon završetka projekta 2020.

Programe obrazovanja i osposobljavanja polazit će i preostalih 12 djelatnica projekta koje će programima njegovateljice i uzgajivačice ljekovitog bilja steći i unaprijedit znanje i iskustvo na tom polju kako bi i same postale konkurentnije na tržištu rada.

Podsjećamo kako je cjelokupna vrijednost projekta 7.925.199,24 kuna, čiji je iznos u 100-postotnom iznosu financirala Europska unija iz ESF-a.

Izbornik