• Naslovna
  • Sport
  • Na novoj atletskoj stazi u lipnju – Erste Plava liga

Na novoj atletskoj stazi u lipnju – Erste Plava liga


U Kninu će se u lipnju na novootvorenoj atletskoj stazi održati regionalno natjecanje Erste plave lige, izvijestili su na svojim službenim stranicama Grad Knin i Erste Plava liga.

Dogovoreno je to na današnjem sastanku u kninskoj Gradskoj upravi na kojem su sudjelovali kninski gradonačelnik i njegova zamjenica Marko Jelić i Kristina Perić, predstavnice Pro sporta Ivana Brkljačić i Marija Pavelić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić te predsjednica i trener Atletskog kluba Sveti Ante Anita Anić – Kaliger i Dražen Lasić.

Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koju već sedmu godinu zaredom organizira atletski klub Pro Sport u suradnji s Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima.

Liga obuhvaća atletska natjecanja u sedam disciplina i to 60 m, 100 m, 300 m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle te vortex.

“Samo natjecanje bi se održalo u Kninu prilikom svečanog otvaranja atletske staze kojom prilikom bi se promovirala atletika kao bazični sport i izvrsna prilika da se što više djece motivira bavljenjem atletikom, ali i sportom općenito. Grad Knin je prihvatio organizaciju natjecanja i podržava promoviranje sporta kao i stvaranje zdravih životnih navika.”, izvijestili su iz Grada.

Ovim se nastavlja širenje Erste Plave lige koja se u prvih pet sezona održavala u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Osijeku i Varaždinu, a 2017. godine je kvalifikacijsko natjecanje prvi puta održano i u Makarskoj.

Do sada je na natjecanju čije se finale održava u sklopu Hanžekovićevog memorijala sudjelovalo 22.571 učenica i učenika, po čemu je Erste Plava liga najmasovnije službeno sportsko dječje natjecanje u Hrvatskoj.

Izvor: www.ersteplavaliga.com i knin.hr

Foto: www.ersteplavaliga.com

Izbornik