• Naslovna
  • Crna kronika
  • Kninjani, vojnici tzv. vojske Krajine osumnjičeni za ratni zločin i obljubu s djetetom

Kninjani, vojnici tzv. vojske Krajine osumnjičeni za ratni zločin i obljubu s djetetom


Policija2Dvojica Kninjana, vojnika tzv. vojske srpske Krajine osumnjičena su za ratni zločin i obljubu s djetetom, izvijestili su iz Policijske uprave Šibensko-kninske.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Knin, 44-godišnji (tada 24-godišnji) Kninjanin je osumnjičen za ratni zločin učinjen 1993. godine protiv civilnog stanovništva na štetu 55-godišnje (tada 35-godišnje) Kninjanke, a 45-godišnji Kninjanin (tada 25-godišnjak) osumnjičen je za obljubu s djetetom, na štetu djeteta oštećene 35-godišnjakinje, tijekom 1992. i 1993. godine, izvijestili su iz policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 44-godišnjak, u svojstvu pripadnika takozvane vojske srpske Krajine, kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme rata, 5. travnja 1993. godine u Kninu ubio 35-godišnjakinju.

Nadalje je za osumnjičenog 45-godišnjaka utvrđeno da je tijekom 1992. i 1993. godine u Kninu, koristeći ratnu situaciju i učestalo zlostavljanje obitelji oštećenog, tada djeteta, uz prijetnju da će neposredno napasti na život njegove majke i brata, radi zadovoljenja vlastite pohote, učestalo vršio obljubu s djetetom.

Protiv osumnjičenih, koji su za sada nedostupni, Županijskom će državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.

Od anonimnog, ali dobro obavještenog izvora doznali smo i neslužbene informacije oko samog slučaja.

– Ubojica je izvjesni Grubor, čovjek problematičnog ponašanja i narušenog psihičkog zdravlja, a ubijena 35-godišnjakinja bila je oružar u takozvanoj vojsci srpske Krajine i „služila je“ za noćne zabave te je bila žena sumnjivog morala. Nemam informaciju je li ubijena žena bila Hrvatica ili Srpkinja– kazao nam je naš izvor, inače hrvatski branitelj iz Knina.

Kod ovog slučaja nameće se i jedno zanimljivo pitanje, a to je – nastavlja li hrvatsko pravosuđe istraživati slučajeve koje je eventualno započelo pravosuđe takozvane srpske Krajine.

Izbornik