• Naslovna
  • Kultura
  • Održana promocija Pećkove knjige; Pogledajte fotografije i video

Održana promocija Pećkove knjige; Pogledajte fotografije i video


Lijepa, dostojanstvena, tankoćutna i uzvišena. Takva je bila promocija knjige poezije Dragana Babića Pećka “Iz mravlje perspektive” koja je sinoć održana u A3.

Poeziju su čitali Pećkovi učenici, odnosno polaznici njegove Radionice kreativnog pisanja Romana Marković, Ivana Marjanović, Sunčica Cokarić, Mirko Ković i Bruno Vidović, zatim glumica Đana Kuzmanić te Spomenka Martić koja je i predstavila knjigu.

– Poezija koju Pećko piše iščitava sve naše misli. Kad budete uzeli knjigu u ruke i krenuli, imat ćete osjećaj kao da je ušao u vaše misli i tamo se igra s nama. Ali to nije puka igra. On vas pritom vodi kroz vaša razmišljanja, previranja i dileme. Vodi vas prema jednom cilju, onom starom grčkom poviku: “Upoznaj sebe!”. Pećko je tamo stizao dugo, više puta, s novih strana.

Kod Pećkovih pjesama nema lažnog romantičarskog uljepšavanja stvarnosti. Stvarnost je takva kakvi smo mi. Stvarnost nastaje tek našom mukom. I radom na sebi. – istaknula je, predstavljajući knjigu, Spomenka Martić.

Nakladnici ove vrijedne knjige su Atribut i Grad Knin, urednik je Ivica Šimić, grafički dizajn potpisuje Mićo Samardžija, a ilustracije Milan Zoričić.

Pećkovu knjigu, osim u A3, možete kupiti i u kafiću Upitnik, a cijena je 50 kuna.

U nastavku pogledajte video s promocije.

Foto i video: Stjepan Tomić

I. Š.

Izbornik