Usvojen gradski proračun za 2014. godinu težak 43,3 milijuna kuna


kune-kuna_novac_shutterKninsko Gradsko vijeće usvojilo je danas proračun Grada Knina za 2014. godinu u visini od 43,3 milijuna kuna.

Najviše prihoda u gradski budžet i to 19,1 milijun kuna trebali bi donijeti porezi i prirezi na dohodak.

Što se socijalne komponente proračuna tiče, treba izdvojiti da će Grad iduće godine ponovno isplaćivati stipendije studentima, a što se razvojne komponente tiče,  treba istaknuti projekt vodoopskrbe i kanalizacijskog sustava za prigradska naselja i rekonstrukciju Tomislavove ulice.

– Proračun je realan i održiv – kazala je kninska gradonačelnica Josipa Rimac dodavši da nema značajnijeg rezanja novca za gradske ustanove, ali i naglasivši kako se Grad iduće godine neće zaduživati.

Na pitanja vijećnika o stanju gradske blagajne, Rimac je naglasila kako Grad niti jedan dan nije bio u blokadi i kako se niti jedan mjesec nije dogodilo da zaposlenici Grada i gradskih ustanova ne dobiju plaću.

Na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća usvojen je i treći rebalans proračuna za 2013. godinu koji je zapravo tehničke naravi. Tako treći rebalans iznosi 36 milijuna i 841 tisuću kuna što je za 33,5 tisuća kuna manje od drugoga rebalansa.

Izbornik