• Naslovna
  • Kultura
  • Udruzi Atribut prošla tri projekta kod Ministarstva kulture

Udruzi Atribut prošla tri projekta kod Ministarstva kulture


Udruzi Atribut (nastaloj na kulturno-aktivističkim kapacitetima kluba A3) prošla su tri projekta kod Ministarstva kulture vrijedna ukupno 60.700 kuna.

Za svima nam poznati GRR Fest dobiveno je 15 tisuća, za projekt koncerata “Svirka je u petak” 30 tisuća, a za projekt plesne predstave osoba s invaliditetom “Bella cao” 15.700 kuna.

Projekt “Svirka je u petak” nazvan je po istoimenom grafitu koji je nastao u prvim godinama rada kluba A3 kada su se koncerti održavali petkom.

U okviru toga projekta financirat će se daljnje održavanje koncerata (a treba podsjetiti da je u ovom kultnom mjestu u zadnjih 14 godina sviralo 300 bendova koji su održali nešto manje od 400 koncerata).

Osim svirki, u planu je i održavanje radionice za ton-majstora čiji će polaznici praktičnu nastavu imati upravo za vrijeme koncerata.

Oba projekta financirana su od Ministarstva djelomično (jer je njihov proračun veći od spomenutih dobivenih sredstava) te će se dodatna sredstva osigurati novim projektima.

Treći projekt je u potpunosti financiran od strane Ministarstva kulture, a odnosi se na plesnu predstavu Bella Ciao. Riječ je o vrhunskoj predstavi nastaloj u suradnji IMRC kolektiva i koreografkinje Silvije Marchig u kojoj plesačice i plesači s invaliditetom svojom izvedbom, osim umjetničkog ostvarenja, šalju vrijedne poruke društvu.

– Iako je u svijetu projekata to manji iznos, za jednu mladu udrugu u kulturi iznos od preko 60.000 kuna od Ministarstva kulture za 2019. godinu potvrda je svega napravljenog dosad u godinu i pola dana postojanja i veliko zeleno svjetlo za nastavak dalje – kažu nam u udruzi.

I. Š.

Izbornik