Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hrhuknet/public_html/wp-content/themes/vienna/header.php:2) in /home/hrhuknet/public_html/wp-content/themes/vienna/inc/functions/scripts.php on line 66
 

Knin od EU dobio vaučer od 15 tisuća eura za besplatni wi-fi


Objavljeni su rezultati natječaja WiFI4EU preko kojeg Europska komisija dijeli 42 milijuna eura u vaučerima od po 15 tisuća eura za uvođenje besplatnog interneta u gradovima i općinama.

Na natječaj se prijavilo više od 13 tisuća europskih gradova i općina, među kojima 336 hrvatskih, a među 2800 dobitnika u prvom pozivu sredstva su odobrena za 161 općinu i 63 grada u Hrvatskoj među kojima je i Knin.

Ukupno tako u Hrvatsku u ovom krugu ide 3,36 milijuna eura.

Općine i gradovi će javne pristupne točke besplatnom internetu moći postaviti na trgovima, u muzejima, parkovima i knjižnicama, središtima života lokalne zajednice.

Europska unija financira troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a gradovi će se obvezati na financiranje povezivosti (internetska pretplata) i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima, u trajanju od najmanje tri godine.

Ukupna je vrijednost programa WiFi4EU čak 120 milijuna eura do kraja 2020. godine.

Izvor: Gradonačelnik.hr

Foto: Wikipedia

Izbornik